Flashmob pentru toleranță etnică

Asociația Divers se alătură Campaniei ”Elimină Ura” de marcare a “Zilei Internaționale Împotriva Fascismului și Antisemitismului” inițiată de către rețeaua europeană împotriva naționalismului, rasismului, fascismului și pentru susținerea imigranților și refugiaților UNITED FOR INTERCULTURAL ACTION. Prin participaea la această campanie Asociația Divers urmărește combaterea prejudecăților și a intoleranței etnice, religioase, sociale sau de orice alt tip în general și în special dorește schimbarea atitudinii sociale față de comunitățile de romi.

Dorim să atragem atenţia asupra faptului că intoleranţa încă nu este de domeniul trecutului, ci continuă să se manifeste zi de zi sub diferite forme. Genocidul care s-a petrecut în urma Nopţii de Cristal a fost posibil şi pentru că erau foarte puţine voci care se împotriveau răspândirii urii generate de politica nazistă. Generaţiile prezentului nu sunt vinovate pentru tragediile trecutului, trebuie însă să-şi assume responsabilitatea asigurării unui prezent şi viitor lipsit de ură, intoleranţă şi violenţă. Trebuie totodată să înțelegem că tăcerea este în continuare, aşa cum a fost acum 75 de ani, mobilul care încurajează răspândirea urii.

Asociația organizează în data de 8 noiembrie, ora 16.00, la Memorialul Victimelor Holocaustului un flash mob. Tineri de diferite naționalități vor citi, în limbile română, maghiară, rromani, jidish, germană și engleză, citate care reflectă respectul și înțelegerea reciprocă pentru a combate rasismul și antisemitismul.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.