„FOC DE ARTIFCII!” – Cum înfrumuseţăm sărbătorile de iarnă în mod legal

În perioada 21.11.2017-05.01.2018 Poliţia Română derulează la nivel naţional acţiunea „Foc de artificii”.

Scopul acestui demers vizează creşterea siguranţei cetăţeanului în domeniul deţinerii, comercializării, importului, depozitării şi folosirii articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Potrivit legii, articolele pirotehnice sunt de mai multe tipuri. Unele dintre acestea sunt mai gălăgioase, altele mai periculoase, unele sunt destinate exclusiv divertismentului. Legea le clasifică în articole pirotehnice de divertisment, articole pirotehnice de scenă şi alte articole pirotehnice. Unele dintre ele necesită manipularea exclusivă a pirotehnicienilor, altele sunt destinate comercializării.

Foarte important de ştiut este că legea impune o limită inferioară de vârstă când vorbim de vânzarea articolelor pirotehnice de cel mai scăzut risc (articole pirotehnice de divertisment, cu un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv în locuinţă) . Astfel, acest tip de articole poate fi comercializat numai persoanelor care au împlinit 16 ani.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au discutat toate aceste aspecte şi cu elevii Colegiului Naţional „Unirea”, peste 60 de tineri fiind informaţi cu privire la prevederile legale în domeniu.

Pentru SIGURANŢA TA, a FAMILIEI şi a COMUNITĂŢII TALE, ALEGE să îţi înfrumuseţezi sărbătorile RESPONSABIL ŞI LEGAL!

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.