Fonduri pentru reabilitarea maternității vechi din Târgu Mureș, în urma Mureș Half Marathon

Nou-născuții prematuri din Târgu Mureș vor avea o nouă șansă, în urma Mureș Half Marathon, eveniment care a strâns duminică la start în centrul orașului sute de concurenți. Potrivit Ioanei Cristescu, organizator, membru al clubului Mureș Runners, la Mureș Half Marathon s-a alergat și pentru amenajarea și dotarea unui salon de terapie intensivă pentru nou-născuți din Maternitatea veche din Târgu Mureș – un proiect al organizației ”Salvați Copiii„ Mureș. Startulpentru proiectul semimaratonului pentru viață a fost dat de  ultramaratonistul Tibi Ușeriu, triplu câștigător al cursei 6633 Arctic Ultra.

 ”Anul acesta am avut o colaborare foarte bună cu prietenii de la organizația Salvați copiii filiala Târgu Mureș și am încercat să vedem dacă reușim să stângem ceva fonduri pentru reabilitarea secției de Neonatologie de la Maternitatea veche, din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș. Spre surprinderea noastră, am avut foarte mulți oameni care au rezonat cu noi, am reușit să strângem o sumă considerabilă și mai mult ca sigur vom reuși să practic să rezolvăm ce ne-am propus”, a declarat Ioana Cristescu.

Proiectul a fost susținut de reprezentanții mai multor firme și organizații neguvernamentale din județ, prin alinierea la start a unor reprezentanți, dar și prin donații. La final, Organizația “Salvați Copiii” Mureș le-a mulțumit tuturor pentru implicarea în programul ”Fiecare Copil Contează!”, arătând că, mulțumită sprijinului financiar oferit pentru reamenajarea și dotarea secției de neonatologie de la Maternitatea veche din Târgu Mureș, bebelușii care se nasc prematur aici vor avea un start bun în viață.

Circa 800 de concurenți adulți și 500 copii, din care circa 20% din afara județului, au participat, duminică, la Mureș Half Maraton, un eveniment la care  Radio Son Târgu Mureș a fost prezent ca partener.

Comentează cu Facebook