Idei pentru Mureş: La Timişoara se alocă bani pentru autostrazi de biciclete şi metrou

Timisoara va avea la dispozitie un buget usor mai mare anul acesta fata de anul trecut. Proiectul urmeaza sa fie de postat pe site-ul Primariei pentru a putea fi consultat, iar marti, in 23 aprilie, de la ora 14.00, toti cei interesati de cum vor fi cheltuiti in acest an banii orasului pot participa la o dezbatere publica pe aceasta tema.

Cateva dintre proiectele inedite pe care primaria si le propune sunt realizarea unei autostrazi pentru biciclete, pe relatia E-V, respectiv N-S, pentru care sunt prevazuti 100.000 de lei.

Este vizata si cumpararea unei noi ambarcatiuni, iar sume importante sunt prevazute si pentru construirea de noi poduri si pasarele pentru raul Bega. Reprezentantii primariei au alocat suma de bani si pentru cumpararea de inca 20 de autobuze de mici dimensiuni, dar si a unui autocar.

Este prevazuta si cumpararea unui sistem de proiectie holografica a hartii Cetatii Timisoarei, pe care autoritatile anuntau inca de anul trecut ca vor sa il amplaseze in zona sensului giratoriu din Marasti.

Nu a fost uitat nici metroul. Si pentru anul acesta au fost prevazuti banii necesari realizarii unui studiu de prefezabilitate pentru metrou, respectiv 145.000 de lei.

Sursa: OpiniaTimisoarei.ro

Comentează cu Facebook