Idei pentru Mureş: Primăria Sibiu cumpără 540 de biciclete, care vor fi distribuite în 44 de centre în Sibiu

Practic, din a doua parte a anului, sibienii vor putea lua o bicicletă din orice cartier al orașului și o vor putea lăsa în orice alt punct al Sibiului. În plus, pistele de biciclete ar urma să fie îmbunătățite.

”Acesta este un proiect care mie îmi place foarte mult. Vom amenaja aceste centre de închiriere a bicicletelor în sistem self-sharing. Vor fi 44 de stații în tot municipiul, în special în apropierea stațiilor de autobuz. Dacă vrei, poți să iei bicicleta! Și vom achiziționa 540 de biciclete, ele vor fi ale municipiului iar proiectul este unul pe fonduri europene. Bicicletele vor fi dotate cu monitoare de bord, vor fi urmărite prin GPS și stațiile pentru ele vor fi independente energetic, fiind alimentate cu panouri solare. Bicicleta va putea fi lăsată și în altă parte, nu neapărat numai într-o astfel de stație. Totodată vor fi și 15 triciclete pentru seniori sau persoane cu dizabilități”, a declarat Astrid Fodor la TSTV.

Plata bicicletelor închiriate se va putea face cu cardul sau direct printr-o aplicație dedicată.

Întrebată dacă acest proiect vine și cu o îmbunătățire a infrastructurii pentru circulația cu bicicleta în Sibiu, Astrid Fodor a anunțat și o ușoară îmbunătățire a pistelor de biciclete.

”Proiectul vine și cu o ușoară îmbunătățire a pistelor de biciclete. De altfel, avem un proiect și pe bugetarea participativă, unde ni s-a propus o astfel de îmbunătățire și o vom ataca. Nu vreau acum să spun care este prima pistă îmbunătățită, dar după ce se termină Summitul ne apucăm de prima”, a mai completat primarul Astrid Fodor.

Sursa: TurnulSfatului.ro

Foto: Freerider.ro

Comentează cu Facebook