Idei pentru Mureș: Zona de agrement pe malul Mureșului la Alba Iulia

În cadrul proiectului, opt localităţi vor beneficia de debarcadere cu ambarcaţiuni ce vor putea fi folosite în scop turistic şi nu numai. Distanţa acoperită este de peste 60 de kilometri, între Sântimbru – Alba şi Geoagiu – Hunedoara.

Investiţia este parte a proiectului finanţat din Fondul European pentru Piscicultură prin care 14 administrații locale din Alba și Hunedoara au acces la 1,6 milioane de euro, pentru a face din nou navigabil râul Mureș, pe o distanță de 60 de kilometri.

La Alba Iulia, este vorba despre zona folosită de localnici pentru scăldat în sezonul cald şi cea în care se organizează în fiecare an, în luna august, concursul de canotci Rowmania. Mai exact, în Partoş, pe malul râului Mureş, între podul rutier şi cel de cale ferată.

“În prezent, zona studiată se prezintă natural, neamenajată, însă extrem de folosită în sezonul cald de locuitorii muncipiului Alba Iulia si nu numai. Evoluţia oraşului, dinamizarea acestuia, prin investiţii remarcabile, atrage după sine o necesitate de a îmbunătăţi zonele de agrement şi loisir ale municipiului”, precizează reprezentanţii Primăriei.

Potrivit sursei citate, zona urmează a fi amenajată cu destinaţie de agrement, cu multiple posibilităţi de relaxare şi petrecere a timpului liber.

Alba 24

Comentează cu Facebook