„Împăratul plantelor”, sărbătorit la Reghin

Primăria și Consiliul Local Reghin, Biblioteca ,,Petru Maior” Reghin, Liceul Tehnologic ,,Ioan Bojor” Reghin, Palatul Copiilor Tîrgu Mureș – Filiala Reghin și Asociația culturală ,,Picătura de lumină” au organizat în zilele de 31 octombrie și 1 noiembrie Colocviul Național „Ovidiu Bojor”, ediția a III-a, la care a fost prezent însuși academicianul Ovidiu Bojor.

Astfel, timp de două zile, reghinenii au avut ocazia de a participa la câteva conferințe  pentru a învăța de la specialiști cum să dobândească sau să își păstreze echilibrul interior, cum să își trateze diverse boli cu ajutorul unor metode noninvazive, care ajută corpul să se vindece singur, cum să fie mai fericiți și să aibă o viață așa cum își imaginează.

 

„Împăratul plantelor”

 

Cu acest prilej, cel supranumit ,,împăratul plantelor”, Ovidiu Bojor, și-a sărbătorit ziua de naștere la Reghin (a împlinit 93 de ani). Omul de știință reghinean susține că tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte nu sunt simple utopii. Este convins că prin simpla schimbare a obiceiurilor alimentare și printr-un zâmbet dăruit Universului ne putem reseta întreaga viață.

Evenimentele au debutat în 31 octombrie, la ora 17:00, cu deschiderea festivă și conferințele ,,Numerologia – instrument de cunoaștere a sănătății”, prezentat de către psiholog și numerolog Nelu Vicleanu, ,,Renașterea națiunii române în contextul european”, prezentat de către prof. univ. dr. Ovidiu Coșbuc.

În 1 noiembrie au fost prezentate conferințele: ,,Ciuperca lui Dumnezeu – mit și realitate”, de către importatorul Daniela Cismaru Ionescu, ,,Sănătos și fericit – leacuri din potirul nesecat al naturii”, de către dr. ing. Iuliana Barbu, ,,Fitoterapia – prevenirea și tratarea bolilor prin folosirea plantelor” a fost prezentată de către academicianul Ovidiu Bojor, ,,Virtuți adormite” – prezentare de carte și conferință susținută de autor și conferențiar dr. Dan Farcaș.

 

Trei cărți

 

În cadrul evenimentului au mai fost prezentate trei cărți: ,,Memorii”, autor acad. Ovidiu Bojor, ,,Călători prin rânduiala divină” și ,,Ovidiu Bojor – Omul care a cucerit vârfurile”, volum lansat în premieră, autor Maria Timuc. Moderatorii evenimentului au fost managerul Bibliotecii ,,Petru Maior” Reghin, Sorina Bloj și Angela Socolean, președintele  Asociației Culturale ,,Picătura de Lumină”.

,,Am avut astăzi marea bucurie de a-l sărbători alături de colegii mei, pe academicianul Ovidiu Bojor – această legendă vie a României, la împlinirea respectabilei vârste de 93 de ani! Îi mulțumim pentru munca lui neprețuită, pentru onoarea pe care o aduce Municipiului nostru și pentru faptul că a ales să-și sărbătorească ziua de naștere împreună cu noi. La mulți și binecuvântați ani!”, a spus primarul Municipiului Reghin, ec. Maria Precup.

Reghinenii, iubitori de cultură

 

Cea de-a treia ediție a  Colocviului Național Ovidiu Bojor s-a încheiat într-o atmosferă de sărbătoare, iar sărbătoritul a fost felicitat și a primit urările, felicitările și cadoul simbolic din partea  celor prezenți cu zâmbetul pe buze.

„Ziua Culturii Naționale prin lege este stabilită pentru 15 ianuarie. Noi, reghinenii, considerăm că nu poate fi decât o sărbătoare a culturii naționale ziua de naștere a academicianului Ovidiu Bojor, pe care o aniversează la cei 93 de ani în orașul său natal, împreună cu noi. Mulțumesc doamnelor Maria Precup, Alexandrina Lupescu, Luminița Dobrean și Angela Socolean, pentru colaborarea constantă pe care o au față de instituția noastră. Mulțumesc reghinenilor, au dat dovadă încă odată că recunosc valorile culturii, educației și științei românești și au umplut sala de conferință a bibliotecii în ambele zile. Nu doar conferințele domnului Ovidiu Bojor și lansarea cărții despre biografia lui, ci și comunicările celorlalți invitați au fost deosebit de interesante”, a afirmat managerul Bibliotecii Municipale ,,Petru Maior” Reghin, Sorina Bloj.

Grama Imola

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.