În curând: CUPA „Dance Art” – ediţia a IX-a, 2016

cropped-12244607_678747278927909_4167651437515729942_oAsociaţia Clubul Sportiv DANCE ART Tîrgu Mureş organizează un eveniment cultural -sportiv spectaculos, o competiţie de dans sportiv de nivel naţional, CUPA „Dance Art” – ediţia a IX-a, 2016, în 12 noiembrie 2016 la Salonul Garden al Hotelului President, anunţă preşedintele ACS DANCE ART. Somodi Katalin.

 

 Dansul sportiv: „artă şi sport”

Dansul ca artă, ca manifestare prin mişcare a spiritului, stă la originea dansului sportiv. Dansul ca sport întregeşte arta mişcării, eleganţa acesteia, cu vigoare, expresivitate şi nu în ultimul rând cu spiritul de competiţie care generează dorinţa de autoperfectionare  şi autodepăşire.

Deşi răspândit mai mult decât alte discipline puternice, dansul sportiv are o audienţă mai mică şi mult mai selectivă, pentru că nu se poate desfăşura pe stadioane şi necesită o înţelegere mai profundă a esteticii mişcării.

Disciplina impune un număr maxim de 10 dansuri, dintre care cinci sunt la secţiunea standard: vals lent, vals vienez, slow fox, quick step, tango şi cinci la latino – americane: cha- cha, samba, rumba, jive, paso doble.

Figurile de dans de care se ţine cont în timpul concursurilor depinde de gradul de dificultate pe care şi-l asumă perechea în cauză. Din acest motiv, competiţiile cuprind mai multe clase, notate de la E (începători) la A (avansaţi), la care se adaugă clasa S (maeştri).

Dansul sportiv este disciplina cea mai selectivă şi cu cel mai mare impact asupra stilului de viaţă al celui care a practicat-o cu seriozitate, pentru că dansul nu înseamnă doar măiestria mişcării, ci şi sensibilitate, fineţe şi înnobilare.

Despre Asociaţia Clubul Sportiv “Dance Art” Tîrgu Mureş

  •  a fost înfiinţat în anul 1999 de câtre soţii Somodi Marton Janos şi Katalin, antrenori şi arbitrii de dans sportiv, având ca scop principal sprijinirea, organizarea şi coordonarea activităţilor de dans sportiv de masă şi de performanţă pentru toate categoriile de vârsta, în oraşul nostru.
  • În fiecare an C.S. Dance Art a fost reprezentat de un număr mare de sportivi la toate competiţiile organizate în cadrul Federaţiei Române de Dans Sportiv, de unde s-a întors cu nenumărate cupe şi diplome, cu titluri de Campioni ai României la secţiunile standard şi latino.
  • Munca depusă de către antrenori şi sportivi au dus la rezultate excepţionale în toţi aceşti ani, sportivii fiind semifinalişti şi finalişti la cele mai importante competiţii de dans sportiv: Campionatul Naţional al României şi Cupa României precum şi la celelalte competiţii organizate în diferite oraşe ale ţării şi în străinătate (Germania, Italia, Austria, Slovacia, Finlanda, Spania, Ucraina, Ungaria, Italia, Finlanda, Danemarca, Slovenia, China, Danemarca).
  • Ceea mai mare performanță atinsă este de sportivii Moldovan Paul și Tatar Cristina, obținând 3 titluri de CAMPIONI MONDIALI, tineret și sub 21 ani latino (2012,2013,2014), actual ocupând locul 14 in calasamentul mondial adulti (19-35 ani), fiind o premiera in dansul sportiv românesc.

Clubul sportiv “Dance Art” are ca scop principal îndrăgirea dansului sportiv de  cât mai mulţi copii şi tineri din Tîrgu Mureş, descoperirea de noi talente şi ridicarea lor pe plan naţional şi intenţional precum şi dezvoltarea unui centru de dans sportiv în Tîrgu Mureş.

Astfel organizarea acestei compeţii va oferi iubitorilor acestui sport din Târgu Mureş posibilitatea să vadă îndeaproape cele mai bine cotate perechi din România arbitrate de un juriu select alcătuit din cei mai prestigioşi arbitri din ţară.

Cupa Dance Art”, retropsectivă

Prima ediție a fost organizat in anul 2007 bucurându-se de un succes real, fapt ce ne-a determinat să ne straduim ‚în fiecare an să aducem un plus de calitate evenimentului.

Este un concurs de reper pentru cei care practică dansul sportiv şi se depun eforturi uriaşe pentru pregătirea perechilor pentru această competiţie, deci interesul faţă de acest eveniment sportiv este deosebit de ridicat în cadrul fiecărui club de dans sportiv din România.

Deoarece în fiecare an ne străduim să organizăm căt mai bine concursul, prin oferirea unor condiţii bune de cazare pentru oficiali şi sportivi, sala de concurs frumos amenajată, cupe, diplome, medalii, flori şi cadouri pentri finalişti, Cupa Dance Art este un concurs forte bine cotat, fapt demonstrat şi de numărul de perechi înscrise în fiecare an, cca 450-500 sportivi.

 “Cupa Dance Art” în prezent…

 Concursul se va derula în perioada 12 NOIEMBRIE 2016, la Salonul Garden al Hotelului President****, astfel vom putea asigura un eveniment de exceptie din toate punctele de vedere. Concursul se organizează pe categorii de vărsta şi clase valorice (standard şi latino) in total 36  de competitii: Precompetitional (cei mai incepatori) 2 si 3 dansuri, Clasa Hobby -4 dansuri, Clasa E – 6 dansuri, Clasa D -8 dansuri, OPEN BASIC STANDARD/ LATINO -10 dansuri, Categoria OPEN – 5 DANSURI LATINO SI 5 DANSURI STANDARD.

La concurs vor oficia 20 arbitrii atestaţi de FRDS, un secretariat compus din 3 persoane şi  2 oficiali din partea Federaţiei (Observator Federal, Director de Concurs).

Vor fi prezenți  peste 300 de dansatori sportivi din centrele de dans sportiv din intreaga tară, insoțiți de antrenori si părinti.

În cadrul concursului vor fi momente demonstrative oferite de cele mai bune perechi a clubului, respectiv Moldovan Paul si Tatar Cristina (Triplu Campioni Mondiali, detinatori a 11 titluri nationale), Fodor Csanad si Vaszi Reka ( Finalisti Campionat National adulti standard), ei fiind sportivi de mare performanta. Invitat special trupa BB Dance (perechi combi: băieții cu dizabilitati locomotorii în scaune cu rotile și partenerele în picioare).

Pe lângă cei mai buni vor prezenta  dansuri demonstrative copii din pepiniera” clubului, ei fiind la prima lor ieșire în fața publicului.

 EM

 

 

 

 

O

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.