(Video) „Doar împreună putem depăși dizabilitatea” – proiect comunitar inițiat de Clubul Rotary Tîrgu-Mureș Maris, în sprijinul persoanelor cu dizabilități

Vineri 16 martie de la ora 18.00 la Teatrul Național Tîrgu-Mureș a avut loc Gala Atipic Beauty, eveniment transmis în direct de Punctul.ro, Grupul Eşti din Tîrgu Mureş dacă… şi Radio SON Tîrgu Mureş, Luduş şi Sovata.
Clubul Rotary Tîrgu-Mureş MARIS a fost partener în acest demers social cu Asociația OPEN YOUR HEART, împreună ajutând la schimbarea mentalitaţilor, având ca rezultat îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu dizabilităti. Un prim scop a fost accesibilizarea Teatrului Naţional Tîrgu-Mureş prin montarea de rampe mobile și a unei toalete speciale.
„Gala Atipic Beauty a fost creată pentru ca oamenii cu dizabilități să fie priviți ca oameni normali. Pentru că asta și sunt, și pot construi mult în viață, în ciuda dizabilității”. Sunt cuvintele Magdei Coman, președintele Asociației Open Your Heart.
Gala a adus pe podium modele în scaun rulant care au defilat alături de personalități locale, în creații vestimentare ale designerilor români.
Evenimentul şi-a propus ca:
– persoanele cu dizabilități să poată ajunge în locuri obișnuite pentru noi toți, teatru, cinematograf, concert, instituții publice, toalete publice;
– să promovăm un comportament responsabil față de o dizabilitate prin ACCEPTARE și RESPECT;
– să creștem vizibilitatea acestor persoane cu dizabilități, prin oferirea posibilității minimale de a face parte din viața obișnuită a comunității;
– să oferim exemple pozitive, stimulatoare, pentru persoane care ajung în aceeași situație;
De ce acest proiect pentru comunitate? Pentru că suntem cu toții piesele unui puzzle, iar un puzzle nu are valoare decât în momentul în care tabloul este complet.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.