Incompatibilitate și conflict de interese administrativ – 20 aleși locali

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 20 foști și actuali aleși locali la nivel național, doi sunt din județul nostru:

ORMENIȘAN ROMEO — MARIN, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Sîncraiu de Mureș, județul Mureș — INCOMPATIBILITATE

În perioada 01 octombrie 2015 — 29 decembrie 2016, a deținut și a exercitat simultan funcția de inspector la Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Tîrgu Mureș și calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Sîncraiu de Mureș, județul Mureș, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) și art. 97, alin. (1) și alin. (2), lit. b) din Legea nr. 161/2003.

IGNAT GHEORGHE, consilier local al orașului Ungheni, județul Mureș — INCOMPATIBILITATE

În perioada 15 februarie — 24 iunie 2016, a deținut și a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al primarului orașului Ungheni, județul Mureș (consilier personal în cadrul cabinetului primarului), încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) și art. 91, alin. (3), teza 1 din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

 Agerpres

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.