Județul Mureș este prezent la două târguri internaționale de turism

În perioada 6-9 aprilie 2017 județul Mureș este prezent, prin delegații Consiliului Județean Mureș, la două târguri internaționale de turism. Este vorba despre Târgul ”Tourism. Leisure. Hotels-2017”, eveniment ce are loc la Chișinău, Republica Moldova, și la ”Expoziția și Tîrgul de Turism” din Szolnok, Ungaria.
Promovarea turistică a județului Mureș este deosebit de importantă pentru Consiliul Județean. În acest sens, județul Mureș a fost deja prezent, în acest an, la ”Târgul Internațional de Turism” din Budapesta și vom mai fi prezenți la alte două tîrguri de profil ce vor fi organizate la Frankfurt, Germania, și Wels, Austria. De asemenea, se analizează posibilitatea de a fi prezenți și la un eveniment de profil ce va fi organizat la Moscova în toamna acestui an. Participarea la aceste evenimente este posibilă datorită colaborării permanente dintre Consiliul Județean Mureș și Ministerul Turismului.
Participarea la ”Expoziția și Tîrgul de Tursim” din Szolnok s-a materializat ca urmare a faptului că județul Mureș este înfrățit cu județul Szolnok, acesta din urmă suportând cheltuielile aferente participării. La acest eveniment Consiliul Județean Mureș este reprezentat de domnul vicepreședinte Alexandru Cîmpeanu.
Târgul ”Tourism. Leisure. Hotels-2017” de la Chișinău este singurul eveniment de profil organizat în Republica Moldova. La acesta sunt reprezentate 8 țări, respectiv: România, Moldova, Bulgaria, Georgia, Ungaria, Slovacia, Turcia și Ucraina.
Județul Mureș este reprezentat prin două standuri, respectiv cel al Consiliului Județean Mureș și cel al unui agent economic de profil din Sovata. La nivelul autorităților județene, sunt prezente, pe lângă județul Mureș, județele Buzău, Suceava și Neamț.
Consiliul Județean Mureș, prin materialele și informațiile disponibile la standul său, promovează toate zonele din județ, prin trei linii principale, respectiv, turismul balnear, stațiunea Sovata fiind recunoscută și căutată de vizitatorii evenimentului, turismul istoric, prin promovarea cetății Sighișoara, a bisericilor de lemn, bisericilor fortificate și a castelelor și turismul de agrement prin materiale de prezentare a Văii Nirajului și Văii Mureșului.

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.