La Mulți Ani, România ! La Mulți Ani Reghin!

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și în acest an la Reghin. Evenimentele au debutat sâmbătă, 30 noiembrie, la Casa Municipală de Cultură ”Dr.Eugen Nicoară”, unde 107 elevi olimpici au fost premiați într-un  cadru festiv de către ec. Maria Precup, primarul municipiului Reghin și viceprimarul Márk Endre.

Elevii care au obținut rezultate deosebite la examenul de Evaluare Națională, la concursurile și olimpiadele județene și naționale, precum și sportivii care au avut rezultate remarcabile în anul școlar 2018-2019 la concursurile pe discipline din curricula școlară, au fost recompensați. Excelența în educație a fost răsplătită de municipalitatea reghineană prin acordarea de diplome și premii, confirmând, o dată în plus, atenția de care se bucură educația din partea administrației locale.

”Am premiat în această seară excelența, avem copii minunați, ei sunt cel mai mare dar de la Dumnezeu. Îi felicit atât pe ei cât și cadrele didactice care au contribuit la rezultatele lor. Le doresc să fie vrednici mereu, să fie premiați mereu și să le dea Dumnezeu o viață ușoară, cu bucurii, în toate momentele vieții” a spus primarul Maria Precup.

Mesajul primarului către reghineni

”Dragi reghineni, dragi români ! De 1 Decembrie vă doresc să fiți liniștiți, să încercați să ignorați ura care s-a iscat între noi. Noi știm să trăim frumos împreună, pentru că nu degeaba au murit strămoșii noștri și nu degeaba au plătit cu sânge ca noi să fim liberi, ca noi să fim uniți și să trăim în pace ” a transmis ec. Maria Precup, primarul Reghinului.

Seara de gală a continuat cu un spectacol folcloric. Au încântat publicul prezent soliștii: Florin Miler, Ioana Romanți, Alexia Aștelian, Paul Miclea, Cosmin Cotârlă, Daiana Suceava, Iuliana Ciurba, Maria Grama, Oana-Andreea Morar, Alexandra Stoica, Sebastain Șerban, Anca Stuparu, Maria Suciu, Alin Pop, Andreea Morariu, Denisa Morariu, Dorin Pintea, Alexandru Moldovan, Florina Oprea, Ansamblul de dansuri ”Doina Mureșului”, Ansamblul de dansuri ”Stejărelul”, Grupul Vocal al Asociației ”Flori de pe Mureș”, acompaniamentul fiind asigurat de Orchestra Casei Municipale de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară”, condusă de prof. Ioan Conțiu.

Soliștii consacrați, Veta Biriș și Răzvan Năstăsescu au ridicat publicul în picioare și au cântat împreună cântecele patriotice „Așa-i românul” , „Hai să-ntindem Hora Mare” și ”Noi suntem români!”.

Evenimentele de sâmbătă s-au încheiat între cele două parcuri din centrul orașului, unde reghinenii s-au prins în Hora Unirii și s-au bucurat împreună de Ziua Națională.

”În acest an am ales să facem un program mai deosebit, mult mai simplu, dar mai cald, cu încărcătură sufletească. Pentru că în acest an am renunțat la Zilele Reghinene, am hotărât să premiem în această zi elevii reghineni. Am avut un spectacol de suflet, cu doi invitați deosebiți, mâine vom avea tineri reghineni și o trupă consacrată” a declarat la finalul evenimentelor ec. Maria Precup.

Duminică, 1 decembrie, a avut loc un spectacol pe scena amplasată în Piața Petru Maior. Tinere talente reghinene, Andreea Morariu, Maria Grama, Denisa Morariu, Ilinca Fărcaș, Oana Andreea Morar și Alexia Aștelian au încântat auditoriul. Au urmat cei de la The Motans, care au reușit să încingă atmosfera în ciuda frigului ce s-a lăsat seara. După inaugurarea iluminatului festiv a urmat un spectaculos foc de artificii.

                                                   GRAMA IMOLA

Comentează cu Facebook