La Tîrgu Mureș se va realiza un  pavilion nou de detenţie

 

Sistemul penitenciar românesc este unul învechit în mare măsură, a afirmat miercuri directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marian Dobrică, la prezentarea raportului de activitate a instituţiei pe anul 2017. El a declarat că, în 2017, activitatea în sistemul penitenciar românesc s-a desfăşurat sub presiunea generată de câteva probleme sistemice – şi anume infrastructura inadecvată şi deficitul major de personal. În ceea ce priveşte deficitul de personal, el s-a declarat convins că, în perioada imediat următoare, vor fi reluate concursurile de încadrare.

 

Patru pavilioane noi de detenție. Unul la Tîrgu Mureș

 

“În cadrul Mecanismului Financiar Norvegian pregătim trei noi proiecte, cu o valoare totală de aproximativ 38 de milioane de euro, prin care vom realiza patru pavilioane noi de detenţie, cu o capacitate totală de 1.400 de locuri, în penitenciarele Botoşani, Baia Mare, Vaslui şi Târgu Mureş”, a spus Dobrică.

El a afirmat, la bilanţ, că a crescut numărul de cazuri de agresiune fizică ori verbală comise de deţinuţi asupra angajaţilor ANP. “Asemenea conduite au cunoscut o creştere îngrijorătoare la 95 de cazuri în 2017, faţă de 71 la nivelul anului 2016”, a spus directorul general al ANP.

Marian Dobrică a semnalat şi deficitul de medici cu care se confruntă sistemul penitenciar.

Tot în context, şeful ANP a arătat că în ultimii ani sistemul penitenciar s-a confruntat cu plecări masive de personal.

 

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.