Laternenfest, la Reghin

Cunoașterea unui aspect al tradițiilor săsești, demonstrarea cunoștințelor de limba germană, folosirea aptitudinilor și a talentelor artistice sunt argumentele de a organiza an de an evenimentul ,,Laternenfest” în data de 9 noiembrie, de către Școala Gimnazială ,,Augustin Maior” din Reghin. Parada lampioanelor a început la ora 17:00, pe traseul Școala Gimnazială ,,Augustin Maior” – Parcul Central – și retur.

Cei mici au așteptat cu nerăbdare să învețe cântecele specifice sărbătorii și să își fabrice singuri felinarele colorate. Viața Sfântului Martin este un exemplu, iar cei mici învață din pilda acestuia cum să se comporte cu adulții și semenii lor. În derularea proiectului elevii au fost familiarizați cu termenii specifici de Sf. Martin, prin prezentarea legendei. În cadrul orelor s-au introdus informații legate de legenda Sf. Martin, s-au înmânat fișe de lucru și s-a insistat pe înțelegerea semnificației acestei sărbători. Au avut loc jocuri, concursuri, realizarea de decoruri specifice, cântece și dansuri.

„Pentru elevii noștri este foarte important să cunoască și să se implice în activități tradiționale germane sau săsești.  Acestea formează personalitatea elevilor, motivează norme civice și dezvoltă creativitatea lor. Elevii se implică în acest proiect cu mare interes, deoarece acumulează noi cunoștințe și își dezvoltă abilitățile de comunicare și simțul estetic”, a declarat învățătoarea Klein-Nagy Ramona.

Coordonatorii proiectului au fost învățătoarele Zey Martina, Holircă Anabella, Tămășan Gerlinde, Klein-Nagy Ramona și Mera Ioan. Au participat elevii din clasele 0-IV, secția germană.

 

Grama Imola

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.