Liceul Tehnologic “Lucian Blaga” Reghin a primit premiul pentru “Cel mai bun spot publicitar”

Peste 250 de elevi din 11 judeţe şi-au testat abilităţile antreprenoriale, joi şi vineri, la cea de-a V-a ediţia a Târgului Regional al Firmelor de Exerciţiu, organizat de Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”, din Zalău.

La evenimentul de la Zalău au fost prezente 49 de firme de exerciţiu, cu participare directă, din 11 judeţe – Alba, Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Suceava şi Olt, precum şi 21 firme de exerciţiu cu participare indirectă din şapte judeţe: Alba, Bihor, Bucureşti, Galaţi, Giurgiu, Timiş, Mureş şi Vâlcea, implicând direct peste 250 elevi, 60 de profesori şi invitaţi.

Potrivit organizatorilor, târgul este un cadru organizat de derulare a tranzacţiilor virtuale între firmele de exerciţiu şi între firme şi elevii vizitatori, de exersare a uzanţelor comerciale, a tehnicilor de negociere şi limbajului de afaceri. Deşi în firmele virtuale nu există bani, nu se produc bunuri şi nu se asuma riscuri, elevii învaţă multe despre funcţionarea unei firme reale: contractare, negociere, livrare, întocmire de documente (facturi, avize de livrare, chitanţe, ordine de plată), decontare, relaţia cu banca, comunicare cu clienţii, plăţi, încasări, prezentarea firmei la evenimentele expoziţionale, amenajarea standului, marketing, crearea unei reclame creare catalog produse.

Scopul proiectului este dezvoltarea de competenţe şi atitudini necesare unui întreprinzător dinamic: creativitate, gândire critică, rezolvarea de probleme, luare de decizii, asumarea responsabilităţii, lucrul în echipă, iniţiativă, perseverenţă, auto-organizare şi autoevaluare a resurselor individuale, flexibilitate.

Printre “obiectele de activitate” ale firmelor virtuale s-au numărat: agenţii de turism, studiouri de fotografie, hoteluri, restaurante, comerţ de produse alimentare, catering şi saloane de înfrumuseţare.

Competiţia a fost organizată pe mai multe secţiuni, iar la final, cei mai buni au fost răsplătiţi cu diplome şi medalii, astfel: premiul pentru “Cel mai bun stand expoziţional” a revenit firmei de exerciţiu Vin la tine SRL, de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”, Satu Mare; “Cel mai bun catalog” – Klas Med SRL de la Liceul Tehnologic “Marmaţia” Sighetul Marmaţiei; “Cele mai bune materiale promoţionale” – Coroana Carpaţilor SRL de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş” Satu Mare; “Cea mai bună prezentare a firmei” – Eco Gen SRL de la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” Bistriţa; “Cel mai bun spot publicitar” – Arrow Tour SRL de la Liceul Tehnologic “Lucian Blaga” Reghin şi “Cel mai bun manager” – Master Event Cluj SRL de la Colegiului Economic “Iulian Pop” Cluj-Napoca.

Premiul special al juriului “Excelenţa în afaceri” a fost acordat firmei Eco Gen SRL de la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu”, ce a prezentat proiectul unei case ecologice, ce se poate construi în doar câteva zile.

De asemenea, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca a acordat elevilor care au reprezentat Dream Art and Speed SRL de la Colegiul Silvic Bucovina, Câmpulung Moldovenesc şi Zestrea Bistriţeană SRL, de la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu”, Bistriţa un bonus de 0,25 puncte la intrarea în învăţământul superior în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice a universităţii.

Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj a acordat elevilor care au reprezentat All In Service SA” de la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, profesor coordonator Teglaş Savina Dana, premiul “Cea mai bună firmă sălăjeană din competiţie”, în valoare de 400 de lei.

“Un târg regional al firmelor de exerciţiu îşi propune să te înveţe ce se întâmplă în jurul tău şi să-ţi descopere aptitudinile pe care le ai. Pentru cineva care vrea să facă afaceri, e foarte bine ca o privire corectă şi o evaluare corectă a ceea ce se întâmplă în jurul tău, să fie însoţită de aptitudini în afaceri. Nu oricine reuşeşte. Sunt convins că voi, cei care sunteţi astăzi aici, veţi deveni prosperi oameni de afaceri şi, peste câţiva ani, când o să deveniţi foarte bogaţi, o să vă amintiţi şi de şcolile care v-au făcut oameni de afaceri şi v-au dat posibilitatea să vă exersaţi aceste aptitudini”, a precizat, la festivitatea de premiere, Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.