Locul 19 pentru polițiștii mureșeni


În perioada 10-14 septembrie 2018, Poliţia Română prin Serviciul Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale a organizat o competiție tactico-aplicativă ce s-a adresat structurilor de intervenție din întreaga țară.
Competiția a urmărit dezvoltarea abilităților de intervenție ale polițiștilor în situații excepționale, la acest eveniment fiind invitați să participe luptători din trupele speciale de intervenție din întreaga țară, atât din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Poliția Română, Jandarmeria Română și Poliția de Frontieră, cât şi din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Serviciului Român de Informații.
Pe parcursul competiției, luptătorii au participat la probe de anduranță fizică, de tragere cu armamentul din dotare, de îndemânare în trecerea diferitelor obstacole, în abordarea cărora sunt puse la încercare atenția, concentrarea, rezistența fizică și psihică, capacitatea de a gestiona situații deosebite și a lua decizii rapide. De asemenea, au avut loc simulări de scenarii tactice, pentru rezolvarea cărora sunt necesare abilități deosebite, specifice trupelor speciale.
Au participat 51 de echipe dintre care 6 au reprezentat Serviciul Român de Informaţii, una Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, o alta a reprezentat Direcţia Specială de Intervenţie a Penitenciarelor, precum şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.
Din totalul echipelor participante, în urma tuturor probelor parcurse, echipa Serviciului pentru Acţiuni Speciale care a reprezentat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş s-a situat pe locul 19, iar în urma clasamentului efectuat pe structurile de intervenţie din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene, aceasta a ocupat locul 12.

Comentează cu Facebook