Macarie: Autoritățile locale să se implice mai mult în rezolvarea problemelor de indisciplină școlară

dav

Inspectorul școlar general al județului Mureș, Ioan Macarie, afirmă că reprezentanții unităților administrati-teritoriale trebuie să se implice mai mult în rezolvarea unor probleme legate de violența în școli, indisciplina elevilor sau abandonul școlar, Legea educației prevăzând astfel de responsabilități.
Potrivit lui Macarie, județul are o numeroasă populație defavorizată, cu probleme sociale, pe lângă zonele cunoscute din Târgu Mureș fiind și localități rurale precum Zagăr, Band, Valea Izvoarelor, Sânpaul, Vânători sau Viișoara.
“Trebuie să se implice unitățile administrativ-teritoriale, Legea educației prevede că, atunci când nu se vine la școală, absențele trebuie contabilizate de unitățile administrativ-teritoriale, care trebuie să ia și ele măsuri. Simt prezența lor doar în ce privește infrastructura școlară. Dar pe partea cealaltă, de indisciplină, de violență, de abandon școlar, prea puțin”, a declarat Macarie.
La observația că, atunci când vine iarna, copiii din mediile defavorizate vin la școală, pentru că măcar acolo este cald, inspectorul școlar general a arătat că, în ce privește ultimul aspect, legat de abandonul școlar, județul Mureș stă bine în raport cu restul țării.
“La nivelul județului Mureș, abandonul școlar este de sub 4%, deci practic la învățământul I-VIII este 1% și mai mult este spre liceu, spre frecvență redusă. Deci față de media pe țară, care am înțeles că este de 12%”, a arătat acesta.

Comentează cu Facebook