Mai multe accidente rutiere cu pietoni

#La data de 13 decembrie a.c., ora 12:17, pe strada Tisei din municipiul Tîrgu Mureş, un tânăr, de 19 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat uşor două persoane de sex feminin, de 17 ani, respectiv 30 de ani, care erau angajate în traversarea regulamentară a părţii carosabile, pe marcajul pietonal marcat şi semnalizat corespunzător.

 

#La data de 13 decembrie a.c., ora 17:39, pe DN15 E60, la km 31+750 metri, în localitatea Luduş, o tânără, de 20 de ani, din municipiul Sighişoara, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat grav un bărbat, de 54 de ani, din localitatea Luduş, care era angajat în traversarea regulamentară a părţii carosabile, pe marcajul pietonal semnalizat corespunzător.

 

#La data de 13 decembrie a.c., ora 19:44, pe DN15 E60, la km 61, în localitatea Recea, un bărbat, de 49 ani, din comuna Sînpaul, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat grav o femeie, de 79 ani, din Ungheni, care era angajată în traversarea neregulamentară a părţii carosabile.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş vă recomandă:

 

Stimaţi conducători auto!

  • respectaţi limitele legale de viteză, în special în interiorul localităţilor;
  • adaptaţi viteza de deplasare la condiţiile de drum;
  • discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale;
  • pe vreme de ploaie, lapoviţă sau ninsoare, când vă întâlniţi cu alte autovehicule, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz. Câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale!
  • în perioadele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur, astfel că nu se prea asigură la traversare!

 

Stimaţi pietoni!

  • traversaţi strada doar prin locurile permise;
  • asiguraţi-vă înainte de a vă angaja în traversare;
  • nu uitaţi, pietonul se opreşte mai uşor decât autovehiculul, în condiţii dificile de drum;

supravegheaţi copiii atunci când sunt participanţi la traficul rutier! Nu le daţi exemple negative

Foto:
Crys Ady Stingaciu-Info Trafic Târgu Mureș + Radare

Comentează cu Facebook