Mai mulţi mureşeni amendaţi pentru muzica prea tare în apartament

În perioada 01 – 10.10.2018, agenţii Direcţiei Poliţia Locală Tîrgu Mureş au acţionat prioritar, în vederea descurajării şi prevenirii faptelor antisociale, potrivit legislaţiei specifice, cu toate acestea în 19 cazuri au fost nevoiţi să aplice sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991R, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, mai relevante fiind următoarele situaţii:
– luni 01.10.2018, în jurul orei 01 30, o patrulă a Poliţiei Locale a fost solicitată prin Dispeceratul Integrat de Urgenţă „112”, pentru a interveni şi a lua măsuri cu privire la tulburarea liniştii publice, pe str. Prieteniei, nr. 20. Ajunşi la faţa locului, agenţii au constatat că numiţii M.F. şi S.A., ambii chiriaşi în acel imobil, tulburau liniştea publică prin strigăte şi larmă. Cei în cauză au fost sancţionaţi cu câte 500 lei, conform Legii nr. 61/1991R;
– în data de 04.10.2018, în jurul orei 035, o patrulă a Poliţiei Locale s-a deplasat pe str. Aleea Cornişa, nr. 29, unde l-a sancţionat contravenţional pe chiriaşul de la apartamentul nr. 9, cu suma de 500 lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991R, art. 2, întrucât asculta muzică la intensitate mare şi tulbura liniştea locatarilor din imobil;
– ofiţerul de serviciu al Poliţiei Locale a fost sesizat în data de 08.10.2018, în jurul orei 02 50, cu privire la faptul că pe str. Livezeni, nr. 17, este tulburată liniştea publică prin muzică la intensitate ridicată, provenită dintr-un apartament din acel imobil. O patrulă de poliţie locală s-a deplasat la faţa locului unde l-a identificat pe numitul C.M., vinovat de cele sesizate, pe care l-a sancţionat contravenţional şi l-a somat să respecte normele legale privind ordinea şi liniştea publică.

ÎNCĂLCAREA NORMELOR DE CURĂŢENIE

Direcţia Poliţia Locală a continuat acţiunea de depistare a persoanelor domiciliate în localităţi limitrofe care aruncă resturile menajere la europubelele asociaţiilor de proprietari din Tîrgu Mureş, precum şi a cetăţenilor care depozitează gunoiul lângă „ghene” sau în alte locuri decât cele special amenajate. Astfel, în intervalul menţionat au fost sancţionate 19 persoane, cu amendă cuprinsă între 100 – 1.000 lei, conform prevederilor HCL nr. 20/2008.

MINOR LĂSAT FĂRĂ SUPRAVEGHERE

O patrulă a Poliţiei Locale care executa serviciul în zona străzii Libertăţii, l-a depistat în data de 02.10.2018, în jurul orei 2230, pe minorul G.Cs., în vârstă de 6 ani, dormind pe un carton în faţa imobilului nr. 60 de pe strada susmenţionată. Cel în cauză a fost transportat la Serviciul de Intervenţie în Regim de Urgenţă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde a fost predat pe bază de proces-verbal, urmând ca angajaţii acestei instituţii să întreprindă măsurile legale ce se impun în astfel de situaţii.

CERŞETORIE

În perioada menţionată, agenţii Poliţiei Locale au depistat un număr de 23 persoane care apelau la mila publică, fie în proximitatea pieţelor, a parcurilor şi a magazinelor, fie în zonele de promenadă ale obiectivelor de interes public frecvent circulate. Persoanele adulte în cauză au fost sancţionate contravenţional cu suma de 100 lei, iar în cazul minorilor măsurile sancţionatorii s-au îndreptat împotriva ocrotitorilor legali.

COMERŢ AMBULANT NEAUTORIZAT

Ca urmare a unei sesizări telefonice primită la ofiţerul de serviciu la data de 05.10.2018, o patrulă mobilă s-a deplasat în zona pieţei de zi aflată pe str. Libertăţii, unde numiţii F.I. şi R.I., domiciliaţi în comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, au fost surprinşi în timp ce comercializau struguri în afara pieţei, pe domeniul public şi fără a deţine autorizaţie în acest sens. Susnumiţii au fost sancţionaţi contravenţional în conformitate cu prevederile HCL nr. 20/2008, art. 25/8 şi somaţi să respecte normele legale în vigoare.

Comentează cu Facebook