Migrația la sat. „La oraș mergeam la sală, aici am sala în aer liber”…
Migrația la sat. „La oraș mergeam la sală, aici am sala în aer liber”…

Migrația la sat. „La oraș mergeam la sală, aici am sala în aer liber”…

Tot mai multe persoane renunță la viața de oraș pentru cea de la țară. E un trend aflat în continuă creștere care arată dorința oamenilor de a trăi diferit de cum au făcut-o până acum. Perioada de acomodare poate fi una dificilă dacă nu ai suficientă răbdare.

În 2016, Andy Hertz a lăsat viața din Londra pentru a trăi într-un sat din Apuseni, iar de atunci promovează viața de la țară. S-a mutat într-o comună din Hunedoara și nu a regretat niciodată alegerea făcută.

Un membru al comunității „Mutat la țară – Viața fără ceas” a fost interesat de schimbările pe care le-a adus migrația la sate în viața celor care au făcut acest pas. Părăsirea locuinței de la oraș pentru a merge la țară vine, însă, atât cu o serie de avantaje, cât și cu dezavantaje.

Sunt curioasă cum vi se pare schimbarea de a va muta la țară, după ce sunteți deja de ceva timp acolo, mai ales pentru persoanele care vin din orașele mari ale țării?”, a întrebat o persoană pe grup. Iar un răspuns i-a fost oferit chiar de Andy Hertz, fondatorul grupului „Mutat la țară – Viața fără ceas”, o comunitate care numără, în prezent, peste 288.000 de membri.

Din Londra într-un cătun din Apuseni. Nu știu unde ar putea fi mai bine și mai frumos. Chiar nu știu unde puteam locui în lume și să fie mai bine. Nu e simplu, nu e fără muncă, nu e fără bani, nu e fără probleme, dar e bine așa cum e.”, a spus Andy Hertz.

Citeste continuarea pe adevarul.ro