(Video) Hegedus Noemi Melitta a câştigat concursul internaţional „My City – concurs de soluţii: urbanism, arhitectură, peisagistică”


Cei mai buni arhitecţi din ţară au desemnat, vineri, câştigătorul concursului internaţional „My City – concurs de soluţii: urbanism, arhitectură, peisagistică”, pentru remodelarea centrului municipiului.

Juriul a fost format din 15 experţi dar a decis neacordarea premiului I, pe motiv că „nu a fost atins un nivel de excelenţă care se le califice drept propuneri remarcabile în integralitatea lor, fiind însă apreciate de juriu pentru calitatea soluţiilor propuse pentru arealul studiat”.

Proiectul câştigător a fost realizat de Hegedus Noemi Melitta și de alţi nouă co-autori, cărora le-a adus un premiu de 10.000 de euro.

Angela Kovacs, presedintele Uniunii Arhitecţilor din România, filiala Mureș:

Juriul a apreciat înţelegerea contextului arhitectural şi urbanistic al centrului oraşului şi demonstrând o sensibilitate faţă de structura spaţială punctată, de interes public, cum ar fi monumente istorice sau elemente simbol, cum e Ceasul cu Flori. S-a apreciat raportul corect dintre suprafaţa mineralizată şi vegetaţie, s-a apreciat că a fost pus în vedere Palatul Secession şi Palatul Culturii prin deschiderea Pieţei şi degajarea perspectivelor către cele două faţade principale. S-a apreciat că intervenţia asupra circulaţiei este moderată, propunând o soluţie care să reducă traficul rutier şi să încurajeze modul alternative de mobilitate, transportul public, bicicletă, pietonal. A fost apreciată prelungirea Pieţei Teatrului prin prelungirea celor două axe urbane, create de Piaţa Teatrului şi Piaţa Trandafirilor. S-a apreciat tratarea atentă a zonei de peisagistică.”

Scopul concursului a fost obţinerea de soluţii şi idei pentru valorificarea zonei centrale a oraşului – Piaţa Victoriei, Piaţa Trandafirilor, Piaţa Petőfi Sándor, Piaţa Bernády György şi Bulevardul Cetăţii – prin punerea în valoarea a monumentelor şi ansamblurilor arhitectural-urbanistice din zonă.

Sursa: RTM

Comentează cu Facebook