fbpx

Noul an școlar vine cu tolba de surprize

liceu lucian blaga reghinDupă ce în anii trecuţi abia reuşeau să efectueze igienizările obligatorii, grădinițele din Reghin au primit în acest an de la Primărie, prin suplimentarea bugetului de investiţii, suma de 785.000 de lei. Astfel, au avut parte de reparaţii și renovări majore Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 5, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.1 „Voinicel”, dar și Grădiniţele cu Program Normal nr. 1, 2, 4 și 5.

Din 7 au rămas două…

Pe lângă aceste ,,primeniri”, absolut necesare în vederea începerii anului școlar în bune condiții, 2013-2014 a adus schimbări la nivelul Reghinului şi în ceea ce priveşte conducerea grădiniţelor.

Prezent la Reghin, șeful IȘJ Mureș, Ștefan Someșan, a spus că nicăieri în Europa nu se mai organizează o școală cu un efectiv sub 300 de copii. În consecință, din cele 7 unităţi juridice au fost formate două, care vor fi conduse de Violeta Moldovan (profesor educator) şi Viorica Rusu (profesor educator), acestea urmând să aibă funcția de director. Fiecare unitate astfel formată va avea în subordine 6 structuri. Astfel, au devenit directori-coordonatori de structuri educatoarele Maria Petruţ, Balasz Margareta, Alexandra Cotoi, Sorina Sav şi Claudia Luca. Acestea supraveghează procesul educaţional şi administrativ al unităţilor.

Directoarea uneia dintre cele două unități cu personalitate juridică, Violeta Moldovan, a precizat faptul că ,,procesul de reorganizare a reţelei de învăţământ preşcolar este doar o măsură administrativă şi nu va afecta în niciun fel părinţii sau activitatea copiilor în cadrul grădiniţelor pe care le frecventează”.

Directori noi

Anul școlar 2013-2014 vine cu schimbări și la Liceul Tehnologic ,,Lucian Blaga”, unde conducerea va fi asigurată de o altă echipă. Este vorba despre profesorul de limba română Costel Ababei care are o vechime de 11 ani în acest liceu și care a fost numit directorul instituției. Secundul său este profesorul de informatică Lucian Silaghi care predă în această unitate de 13 ani .

Cei doi directori s-au declarat onorați de numire și susțin că speră să se ridice cel puțin la nivelul la care au ajuns în ultimii ani Silaghi Melinda și Teodor Pescăruș, fosta echipă de conducere a școlii.

Și la Clubul Copiilor biroul directorului este ocupat din această toamnă de o altă persoană. După 15 ani în care a fost managerul unităţii, profesorul Dorin Cremene a predate ștacheta către Luminiţa Dobrean, îndrumătorul cercului de ecologie şi protecţia mediului. Noul director al Clubului Copiilor este inginer la bază, a studiat dreptul, dar este şi profesor de geografie şi biologie.
Profesorul Dorin Cremene spune că se simte ușurat și ca de-acum încolo va avea mai mult timp pentru a se concentra pe Cercul de informatică pe care îl coordonează.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Punctul

FREE
VIEW