O nouă premieră medicală la Nova Vita

dr marginean lucianÎn cadrul Centrului Medical Nova Vita, s-a efectuat în data de 18 martie 2014 prima procedură de embolizare a adenomului de prostată. Această procedură a fost realizată de Dr. Lucian Mărginean, medic primar, specialist în radiologie intervenţională, şi dr. Daniel Porav, medic primar urolog. Intervenţia reprezintă o premieră în provincie.

Este operaţia fără bisturiu a adenomului de prostată, alternativă terapeutică în această afecţiune. Intervenţia constă în embolizarea (închiderea) vaselor de sânge care asigură nutriţia prostatei cu scopul de a reduce dimensiunile acesteia modificate patologic. Această embolizare a vaselor prostatice se face cu catetere şi microcatetere (2 mm) poziţionate supraselectiv, prin care se introduc microparticule (100 – 300 microni) cu scopul închiderii vaselor. Pacientul nu este supus anesteziei generale şi poate fi externat la 24 de ore de la intervenţie.

Procedura a fost posibilă grație abordării interdisciplinare medic urolog – medic radiolog intervenţionist ce au lucrat în strânsă colaborare, cu susţinerea şi suportul centrului medical Nova Vita.

Sursa: Nova Vita

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.