O nouă victorie pentru BC Mureș

sekuloviciDupă primele 5 meciuri foarte grele din campionat, echipa de baschet BC Mureș a reputat o victorie aşteptată împotriva unei echipe, care a sosit la Tîrgu-Mureş fără cel mai prolific jucător şi cu un antrenor nou – Concordia Chiajna. Scorul final a fost 109-58 (22-14, 33-15, 24-16, 30-13).

Spectacol sportiv

După primul sfert mai echilibrat, elevii lui Srecko Sekulovic şi-au intrat în mână şi au început să mărească diferenţa pe tabelă. Astfel antrenorul tigrilor a avut posibilitatea de a-şi rula întregul efectiv, titularii fiind mai puţin folosiţi decât în primele meciuri din campionat. De data aceasta, Mitchell a prins o zi bună, Srecko Sekulovic menţionând după partidă: „Cam aceasta este ceea ce aş aştepta de la el. A făcut cea mai bună partidă a sa de când se află la noi”. În repriza a doua, cei de la Concordia au început să obosească, diferenţa crescând simţitor chiar şi atunci când pe teren se aflau doar rezervele tigrilor. Cea mai mare diferenţă a fost de 53 de puncte, partida încheindu-se în ovaţiile spectatorilor, care au avut în sfârşit ocazia de a aplauda şi reuşitele jucătorilor autohtoni, dar mai ales ale lui Jakab şi Baczó. Meciul a fost un bun prilej pentru a ajuta noul venit, Jelenic, de a se integra în angrenajul echipei, dar şi pentru alţi jucători de a-şi reveni la forma maximă.

Declarațiile antrenorilor

După meci, Vlastimir Vukadinovic (antrenor Chiajna) a declarat: „Am făcut doar două antrenamente cu echipa după demiterea fostului antrenor (Vladimir Lucic), şi nu l-am putut folosi pe cel mai bun marcator al nostru din cauza unei accidentări, totuşi mi se pare o înfrângere prea drastică. Ştiam că nu va fi uşor în faţa vicecampioanei şi nici nu am avut pretenţii prea mari, dar nu m-am aşteptat să pierdem aşa. Am făcut prea multe greşeli uşoare”.

Srecko Sekulovic, antrenorul mureșenilor, a fost mulțumit de prestația jucătorilor săi: „Îmi felicit jucătorii fiindcă au luat în serios partida, chiar dacă adversarul nu a fost unul foarte puternic. După un început greu de campionat, în sfârşit am avut parte de un meci mai uşor, unde am putut folosi toţi jucătorii. Suntem pe un drum bun, sper ca şi Ciric să-şi revină după tratamente. Pe Andrija sigur nu o să-l ducem la Minsk, dar sper să fie apt pentru meciul de sâmbăta viitoare împotriva Stelei-CSM”.

Eurochallenge

Vorbind despre debutul în cupa Eurochallenge, antrenorul tigrilor a precizat: „Nu mergem cu mâinile ridicate, dar pentru mine cel mai important joc este cel împotriva celor de la Bucureşti în campionat. Sunt fericit că ne putem măsura forţa cu echipe foarte bune din Europa, astfel toţi jucătorii vor avea şansa de a acomoda cu jocuri tari. Mulţumesc tuturor care au ajutat echipa noastră, pentru faptul că ne vom deplasa la Minsk cu avionul, astfel nu vom pierde zile pe drum, ci vom pleca marţi dimineaţa de la Tîrgu-Mureş, iar după partidă vom şi reveni acasă”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.