O persoană și-a recunoscut vinovăția cu privire la încercarea de a da mită unui polițist

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpata H.E. și a propus condamnarea acesteia la pedeapsa închisorii de 1 an și 4 luni, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, la data 02.03.2017, un agent de poliție din cadrul unui post de poliție — I.P.J. Mureș a formulat un denunț la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș cu privire la faptul că, în ziua anterioară, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu, l-a depistat în trafic pe H.S.Z. conducând un autoturism, deși avea permisul de conducere suspendat, sens în care i-a întocmit dosar penal. Cu această ocazie, bărbatul i-a promis polițistului o sumă de bani, în mod repetat, în scopul de a nu-i fi întocmite documentele specifice în cauză.

La data de 03.03.2017, H.E., mama lui H.S.Z., s-a prezentat la postul de poliție pentru a încerca să rezolve problema privind dosarul penal al fiului său, prilej cu care ofițerii S.J.A. Mureș, sub coordonarea procurorului de caz au realizat acțiunea de prindere în flagrant a acesteia în timp ce oferea, cu titlu de mită, suma de 400 euro agentului de poliție.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.