O tânără contabilă din Mureş creează tablouri (Video)

Creează, nu pictează căci nu vorbim despre opere clasice. Contabilă de meserie, Izabela şi-a descoperit o latură artistică pe care o foloseşte acum din plin. Pentru ea dar şi pentru cei care îi devin clienţi fideli.

O varietate de materiale, modele şi idei. Totul a început în urmă cu un an şi trei luni. Izabella a cusut pur si simplu o gentuţă pentru cosmetice, iar de acolo lucrurile au evoluat. A început să facă bijuterii.

Gyarmati Izabella, artist plastic: Şi de acolo de la bijuterii am început cu tehnica decupajului, prima dată să fac nişte cutii de bijuterii, după aceea am luat sticlele, le-am îmbrăcat frumos şi de la sticle, la tablouri.

Aici s-a regăsit. Şi aici a învăţat cel mai mult. Tehnicile cu nume complicate- powertex, powerpol, steam punk şi decoupage le-a învăţat din tutoriale de pe internet. Creativitatea însă îi aparţine în totalitate. Când se apucă de treabă, porneşte muzica şi de aici. totul este imprevizibil.

Gyarmati Izabella, artist plastic: Probabil că pornesc pe un fond alb şi ajung la roşu. Când ajung la roşu parcă mi-ar placea să pun acolo un pic de verde, un pic de galben unde mă duc, dacă văd o ramă şi-mi place nu e problemă că e ramă foto sau orice, îmi place rama, văd ideea, văd ce se va întâmpla.

Primeşte comenzi, dar încă nu poate spune că are atât de mare succes încât să trăiască din această pasiune. Tot ce ştie e că atunci când lucrează pentru cineva, o face cu tot sufletul.

Gyarmati Izabella, artist plastic: Încerc sa caut punctul care să-l facă pe om într-adevăr fericit, când se uită la sticlă, la tablou, la bijuterie, să zică wow, ăsta chiar eu sunt.

Clientă: Tablourile ei vorbesc. Fiecare tablou are povestea lui. Vorbeşte despre fineţe, naturaleţe şi creativitatea ei

Izzabela are deja şi expoziţii de tablouri, iar cei interesaţi o pot găsi şi pe Facebook.

Vezi video – Observator TV

Comentează cu Facebook