Participarea la „Dracula Dog Show” şi „Transilvania Dog Show” a întrecut orice record românesc

Din cele 300 de rase de câini recunoscute la nivel mondial, circa 200 au fost reprezentate la cele două expoziţii internaţionale „Dracula Dog Show” şi „Transilvania Dog Show”, care s-au desfășurat la Tîrgu Mureş, sâmbătă şi duminică, sub egida Federaţiei Chinologice Internaţionale.

„Dracula Dog Show este cel mai mare eveniment chinologic din România. Şi în acest an am reuşit să păstrăm recordul ca şi număr înscrişi, avem 4.000 de înregistrări în cele două zile, asta înseamnă mai mult de 800 de participanţi din străinătate, plus români. În total, reprezintă o prezenţă din 31 de ţări, expoziţia noastră este una realmente internaţională”, a declarat într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Chinologice Mureş, Lokodi Csaba Zsolt.

Participarea din acest an de la „Dracula Dog Show” şi „Transilvania Dog Show” a întrecut orice record românesc pentru anul 2018 în domeniu, atât ca număr de participanţi, cât şi ca număr de ţări din care provin competitorii.

Vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Române, Petru Muntean a fost arbitrul „Best in show” al Expoziţiei Dracula Dog Show, iar alături de acesta, la Tîrgu Mureş au fost prezenţi 20 de arbitri recunoscuţi pe plan mondial, din Columbia, Slovenia, Polonia, Olanda, Lituania, Portugalia, Ungaria, Cipru, Belgia, Suedia, Finlanda şi România.

Vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Române, Petru Muntean, este unul dintre iniţiatorii brandului „Dracula Dog Show”, care a fost prezentat la o expoziţie la Belgrad drept “domnul Draculescu” din România.

Au participat, de asemenea, jurnalişti de la cele mai faimoase publicaţii în domeniul chinologic „Our dogs” şi „Birbrook Rosettes” din Marea Britanie, care s-au ocupat de promovarea expoziţiei în plan internaţional.

În cadrul „Dracula Dog Show” şi „Transilvania Dog Show” s-au desfășurat şase evenimente, 4 expoziţii CAC şi două expoziţii CACIB.

Sursa foto: Dracula Dog Show 2018

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook