Pentru prima dată în istoria elaborării PUG-urilor…

Se face o analiză sociologică pornind de la răspunsurile reghinenilor

reghinul

Primăria și Consiliul Local Reghin  elaborează două documente foarte importante pentru următorii 10 ani. Ele vor deveni instrumente de lucru pentru tot ce se va construi în viitorii 10 ani: (PUG) Planul Urbanistic General și (PMUD) Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

Pentru prima dată în istoria elaborării PUG-urilor în Reghin, se face o analiză sociologică pornind de la răspunsurile reghinenilor, până pe 11 noiembrie 2016.

Planul urbanistic general (PUG) este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului şi de dezvoltare a localităţilor. Mai exact, PUG-ul constituie cadrul legal pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare conform Legii 350/2001, modificată şi completată prin Legea 289/2006.

PUG-urile cuprind analiza, reglementările şi Regulamentul Local de Urbanism pentru întreg teritoriul administrativ al unităţii de bază, atât din intravilan, cât şi din extravilan.

Un plan de mobilitate urbană durabilă  (PMUD) este un plan strategic conceput pentru a satisface nevoia de mobilitate a oamenilor şi companiilor în oraşe şi în împrejurimile acestora, pentru a avea o mai bună calitate a vieţii. Acesta se bazează pe practicile existente de planificare şi ia în considerare principiile de integrare, participare şi evaluare.

Obiectivele acestei documentaţii de urbanism sunt, printre altele, stabilirea direcţiilor, priorităţilor şi reglementărilor de amenajare a teritoriului şi dezvoltare urbanistică şi îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor oraşului. Modul de elaborare este unul participativ, cu consultarea populaţiei.

În acest sens, este solicitată opinia cetățenilor reghineni, care sunt rugaţi  să se implice în buna organizare și desfășurare a Campaniei „Eu şi Reghinul”, prin completarea chestionarului, de la următoarea adresă: https://www.surveymonkey.com/r/StudiuSocialReghin.

 

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.