Peste 1.500 de motociclişti, la parada “Maris Fest, Alternative September Rock” Târgu Mureş

Peste 1.500 de motociclişti din şase ţări au participat, sâmbătă, la parada de deschidere a celei de-a IV-a ediţii a “Maris Fest, Alternative September Rock” de la Târgu Mureş, cea mai mare manifestare de promovare a culturii motociclismului şi a muzicii rock din ţară.

Organizatorul principal al “Maris Fest, Alternative September Rock”, Thomas Moldovan, a declarat sâmbătă că motocicliştii au purtat în timpul paradei câte o centură, în încercarea de a determina autorităţile să urgenteze lucrările la proiectul de construire a centurii ocolitoare a municipiului Târgu Mureş.

“Anul acesta ne vom mobiliza din nou pentru comunitate şi vom atrage atenţia asupra importanţei construirii centurii ocolitoare a Municipiului Târgu Mureş printr-un mod inedit. Astfel fiecare participant poartă o centură. Până şi pentru un ardelean e mult ca de atâţia ani să nu avem o centură de ocolire a municipiului Târgu Mureş”, a arătat Thomas Moldovan.

Acesta a spus că “Maris Fest, Alternative September Rock” a devenit cel mai mare festival local, dar şi cel mai mare festival rock din ţară.

“Maris Fest 2018 este cel mai mare festival rock din ţară, înseamnă trupe foarte bune, Nazareth, Karthago, îl avem pe Dave Evans, primul solist al trupei AC/DC, avem The ROCK. Am avut aseară Hara, alături de Dan Bittman, liderul trupei Holograf, şi de Dan Teodorescu, liderul Trupei Taxi, Ovidiu Ioncu ‘Kempes’, cu Opera din Cluj-Napoca. La Maris Fest vor mai concerta Dirty Shirt, considerată una dintre cele mai originale apariţii pe scena rockului românesc, Dusty Ride, Ozone Mama din Ungaria, Relative, o trupă rap metal/hardcore punk din Cluj-Napoca, Krypton, Hangover, Trupa Ex Animus, Trooper, Rock School”, a arătat organizatorul festivalului.

Evenimentul rock al anului la Târgu Mureş se desfăşoară pe malul râului Mureş, în zona Casei Agronomului, şi se adresează iubitorilor de muzică rock, de natură, de adrenalină şi de motoare.

Pe lângă muzică rock, participanţii vor putea lua parte la concursuri precum bărbieritul balonului, concurs de băut bere, învârtit şi alergat, concurs de mers încet cu motocicleta şi burn out, paintball, tir cu arcul, concurs de scos micii din muştar şi altele.

Motocicliştii participanţi – din România, Suedia, Danemarca, Bulgaria, Ungaria şi Republica Moldova – vor testa la această ediţie şi noul circuit enduro de la Târgu Mureş.

“Maris Fest, Alternative September Rock” se desfăşoară până duminică şi este organizat de Primăria Municipiului Târgu Mureş în colaborare cu cluburile şi asociaţiile moto locale Legio Maris RC, AULD CUT MC, parteneri principali fiind Azomureş şi Moto TGM. AGERPRES

Comentează cu Facebook