Peste 1.500 de participanţi, la Întâlnirea Anuală a Tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei

Peste 1.500 de tineri din Alba şi Mureş sunt aşteptaţi, la sfârşitul acestei săptămâni, la Târgu Mureş, la întâlnirea anuală a tinerilor ortodocşi din Arhiepiscopia Alba Iuliei, invitatul ediţiei din acest an fiind Dan Puric, care va susţine, cu acest prilej, conferinţa ‘Să fii român’, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

În contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei organizează, sâmbătă, în municipiul Târgu-Mureş, Întâlnirea Anuală a Tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei. În cadrul acesteia, peste 1.500 de tineri din judeţele Mureş şi Alba sunt invitaţi să se cunoască, să se roage împreună şi să discute despre importanţa educaţiei pe care o primesc în familie, în şcoală şi în biserică, se arată în comunicat.

‘Această întâlnire de tineret, ajunsă la a VI-a ediţie, reprezintă o încununare a activităţilor cu tinerii desfăşurate în Eparhia Alba Iuliei, prin implicarea părinţilor protopopi, preoţilor parohi, profesorilor de Religie, asociaţiilor creştine de tineret, centrelor cultural-catehetice, sub coordonarea Centrului eparhial’, menţionează sursa citată.

Invitatul ediţiei din acest an a Întâlnirii anuale a tinerilor este Dan Puric, care va susţine, la Sala Polivalentă, conferinţa ‘Să fii român!’.

Tinerii vor asista la biserica ,,Înălţarea Domnului’ la un Te Deum oficiat de către Arhiepiscopul Irineu, după care vor participa la o procesiune cu icoane şi steaguri naţionale, menţionează Biroul de presă al Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.