Peste 2.000 de consumatori fără curent electric; 170 de kilometri de drumuri judeţene fără operator de deszăpezire

zapada

Peste 2.000 de locuitori din judeţul Mureş au rămas fără curent electric în urma viscolului din ultimele ore, 3 maşini au fost avariate de copacii doborâţi de vânt la Târgu Mureş, iar 170 de kilometri de drumuri judeţene nu au operator de deszăpezire.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Horea” al judeţului Mureş, căpitanul Cristian Virag, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că pe tronsonul Târnăveni-Fântânele au fost afectate de viscol patru puncte de transformare, care deservesc 1.176 de consumatori, iar în localităţile Găneşti, Hărănglab şi Băgaciu sunt fără curent electric 825 de consumatori.

Potrivit căpitanului Virag, echipajele ISU Mureş au intervenit la Târgu Mureş pentru îndepărtarea a doi copaci căzuţi, unul dintre aceştia avariind trei autoturisme parcate pe Strada Godeanu.

copac

Consiliul Judeţean Mureş a atras atenţia populaţiei, în special a conducătorilor auto, că în judeţul Mureş sunt unele drumuri judeţene – însumând peste 170 de kilometri din totalul de 800 de kilometric – pentru care administraţia judeţeană nu a reuşit să încheie contracte de deszăpezire până la momentul de faţă.

Astfel, au rămas fără operatori drumurile judeţene din zona Sâncraiu de Mureş, circa 103,2 kilometri, inclusiv varianta de ocolire a municipiului Târgu Mureş, pe relaţia Cluj-Napoca Braşov, DJ 151D Ungheni – Acăţari – Tâmpa (28,66 kilometri), şi drumurile judeţene din zona Sighişoara, în total 71,7 kilometri.

tir-blocat

Vicepreşedintele CJ Mureş, Ovidiu Dancu, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că în urma ninsorilor nu s-a semnalat nicio problemă pe drumurile judeţene care nu au încă operator şi că, dacă va apărea vreo problemă, se va interveni de urgenţă.

“Am transmis ordin de mobilizare tututor operatorilor de pe cele cinci tronsoane pe care avem semnate contracte şi am dispus primăriilor din cele două zone neacoperite să anunţe de urgenţă în cazul în care apare vreo problemă. Deşi ninge abundent, temperaturile nu sunt scăzute, iar din acest motiv zăpada nu se depune”, a arătat Dancu.

Potrivit CJ Mureş, pentru drumurile judeţene din zona Sâncrai şi din zona Sighişoara nici un operator economic nu a depus ofertă, iar CJ Mureş este în imposibilitatea de a asigura serviciile de deszăpezire în condiţiile legii.

“Procedura de achiziţie publică pentru aceste două zone a fost reluată vineri, iar pe parcursul lunii noiembrie pornim şi licitaţia deschisă pentru contractele cadru (pe perioada 2016-2020) pentru drumurile judeţene din zonele Şăulia, Miercurea-Nirajului, Gorneşti, Sîncrai si Sighişoara. Consiliul Judeţean Mureş a transmis o informare despre situaţia actuală atât Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş – Serviciul Rutier, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ cât şi tuturor primăriilor din judeţ. Pe această cale atragem atenţia conducătorilor auto să dea dovadă de prudenţă şi să adapteze viteza la condiţiile meteo”, a arătat CJ Mureş într-un comunicat de presă remis duminică.

Potrivit consilierului primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, în Târgu Mureş acţionează trei maşini de deszăpezire cu plug şi material antiderapant, însă în cazul în care va continua să ningă abundent, alte 4 maşini vor interveni pentru deszăpezire.

AGERPRES

Foto: Sonia Rus

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.