Peste 800.000 lei investiţi în cabinete stomatologice şcolare pentru prevenirea edentaţiei precoce, la Târgu Mureş

Primăria şi Consiliul Local Târgu Mureş efectuează investiţii în valoare totală de peste 800.000 lei pentru dotarea celor cinci cabinete stomatologice şcolare, pentru ca elevii să beneficieze de tratamente stomatologice gratuite, dorindu-se astfel evitarea edentaţiei precoce la copii.

Directorul adjunct în cadrul Direcţiei Şcoli a Primăriei Târgu Mureş, Horaţiu Lobonţ, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea investeşte în cele cinci cabinete şcolare peste 500.000 lei pentru achiziţionarea de scaune stomatologice şi 300.000 lei pentru instrumentar medical şi mobilier, fiindcă se doreşte aducerea acestora la nivelul standardelor cabinetelor din sectorul privat.

În plus, Primăria Târgu Mureş a angajat şapte medici dentişti care se vor ocupa de elevi, le vor face fişe stomatologie şi vor face recomandări pentru ca părinţii să aibă cunoştinţă despre eventualele probleme dentare pe care le au copiii.

Cabinetele stomatologice şcolare sunt înfiinţate în cinci şcoli, la Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Naţional “Unirea”, Liceul “Bolyai Farkas”, Liceul “Traian Săvulescu” şi la Şcoala Gimnazială “Romulus Guga”.

Horaţiu Lobonţ a mai precizat că în şcolile de la nivelul municipiului Târgu Mureş funcţionează 35 de cabinete medicale. AGERPRES

Comentează cu Facebook