Peter Ferenc: Transilvania Motor Ring poate ridica nivelul turistic al regiunii


Circuitul Transilvania Motor Ring, a cărui inaugurare pentru public a avut loc sâmbătă, este primul circuit construit la acest nivel în România și unic pe țară, a declarat, la deschidere, președintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc.
“Este unic pe țară, este primul circuit construit la acest nivel în România, este o investiţie a Consiliului Judeţean Mureş, din fonduri europene şi din fonduri proprii. Cred că este una dintre investiţiile cele mai mari din ultima perioadă ale Consiliului Judeţean şi una dintre investiţiile care pot ridica nivelul turistic al regiunii, pentru că vor veni foarte mulți dintre cei care iubesc sporturile cu motor”, a declarat Peter Ferenc.
Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a subliniat că și-a dorit ca prin evenimentul de sâmbătă să prezinte publicului larg posibilitățile pe care le are acest circuit, motiv pentru care au fost invitați piloți de seamă din România, pentru a face teste de pistă.
“Și ei pot să afle care sunt condițiile tehnice de pe Transilvania Motor Ring, această pistă pentru sporturi cu motor. În afara problemei ceții care momentan s-a așezat deasupra Transilvania Motor Ring, eu cred că totul va fi foarte frumos astăzi, tuturor le doresc o zi deosebit de plăcută și într-adevăr să ne bucurăm și de mașini frumoase, și de mașini puternice, dar și de piloți de renume din România, pe care îi salut și le mulțumesc pentru colaborare, că ne-au onorat cu prezența și au venit să facă această demonstrație pe Transilvania Motor Ring”, a conchis Peter Ferenc.
Șeful Serviciului Administrativ al Complexului Transilvania Motor Ring, Thomas Moldovan, a precizat că circuitul, care se întinde pe 36 de hectare, între localităţile Cerghizel şi Cerghid, are o lungime a pistei de 3.708 metri și poate găzdui în tribună 1.500 de persoane, însă capacitatea lui e mult mai mare, de 10.000 de spectatori.
“Acest circuit poate să găzduiască cam toate tipurile de sport care sunt pe roți, atât cu motor – auto și motociclism, karting, cât și cele fără motor – ciclism și tot ce are roți se poate pune pe circuit și face competiție sau veni și închiria circuitul, pentru teste sau pentru plăcerea proprie”,a precizat Moldovan.

Comentează cu Facebook