Poluarea pe râul Mureș a fost oprită. Urmează sancțiuni

 

Autoritățile din Mureș au reușit să absoarbă petele de ulei de turbină ajunse accidental în apa râului, vineri, de la termocentrala din Iernut. Directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș, Cristian Bratanovici a declarat în această dimineață pentru Radio Tg.Mureș că în continuare se iau măsuri de siguranță. Comitetul pentru Situații de Urgență al județului Mureș a acționat încontinuu, explică șeful ISU Mureș, lt. col. Călin Handrea: „La momentul acesta nu mai există poluare. Urmează să se desfășoare, începând de astăzi, o anchetă mai detaliată, acolo, la operatorul economic.”

Administrația Bazinală de Apă Mureș a aplicat o amendă de 40.000 de lei conducerii termocentralei, dar sunt posibile și alte sancțiuni.

Ieri 14.04.2018 in aval de orasul Sovata a fost surprins de catre un echipaj de patrulare pe linia piscicola un cetatean din localitatea Sarateni extragand pietris si nisip cu un utilaj din albia Tarnavei Mici in dreptul localitatii Sarateni. A fost anuntat de indata cazul la dispecerat ABA si urmeaza sa se stabileasca masuriile legale …

Publicată de Kovacs Zoltan pe Sâmbătă, 14 Aprilie 2018

radiomures.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.