Preşedintele PPMT cere conducerii UDMR să prezinte “partea secretă” din acordul cu PSD

Szilagyi Zsolt, Președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) azi a solicitat conducerii UDMR să publice şi “partea secretă” a acordului de colaborare încheiat cu PSD.

“Există un acord de colaborare parlamentară de o pagină jumate, care a fost publicat, dar noi cerem să fie publicată și partea secretă a acestuia. Dacă acest acord stă la baza susținerii UDMR-ului în Parlament față de guvernul actual, atunci avem de a face cu un banc prost. Niciodată în 26 de ani nu a existat un acord atât de șubred, atât de slab, care nu spune nimic, un acord atât de vag, care nu vorbește despre obligații sau anumite angajamente concrete”, a declarat  azi într-o conferință de presă, Szilagyi Zsolt. “Noi credem că acest acord de nouă puncte, care este un banc prost pentru comunitatea maghiară, este de fapt întărit de un acord secret. Noi cerem publicarea acestui acord secret” a subliniat preşedintele PPMT.

Semnatarii acestui acord, considerat de preşedintele PPMT, “‘un autogol, atât pentru UDMR, cât și pentru PSD, dar și pentru România”, recunosc  astfel că prevederile privind drepturile minorităţilor semnate în 2006 la Neptun nu sunt respectate în 2017. “Dacă sunt respectate, de ce trebuie un acord politic la formarea unui nou guvern? De ce trebuie în anul 2016 un acord politic să oblige practic Guvernul României să pună în practică un tratat internațional pentru care a fost asumată o răspundere pentru punerea în practică tocmai prin actul ratificării”,  a declarat Szilagyi citat de monitorulcj.ro

Deasemenea, preşedintele PPMT susţine că ar trebui să răspundă conducerea UDMR şi la întrebarea cum au fost folosite fondurile primite de la stat, aproape 5 milioane de euro şi dacă a existat o înţelegere cu PSD privind susţinerea parlamentară a unor persoane certate cu legea.

EM

Sursa monitorulcj.ro

 

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.