fbpx

Prima ediţie a Festivalului Interjudeţean “Ochii Copiilor-Icoană a Unirii”

În zilele de 18-19 iulie 2018, s-a desfăşurat FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN ,,OCHII COPIILOR- ICOANĂ A UNIRII” organizat de PAROHIA ORTODOXĂ TÂRNĂVENI II ÎN PARTENERIAT CU ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,AVRAM IANCU” TÂRNĂVENI.

Activităţile au debutat la Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu”, unde copii de toate vârstele aparţinând la diverse şcoli şi parohii din Târnăveni, Bobohalma, Găneşti, Tg. Mureş, Cluj- Napoca au participat la concursuri desfăşurate pe secţiunile: „Pictură pe sticlă ”- expoziţie-concurs de desen-pictură, „Eseuri istorice, religioase”- concurs de eseuri istorice pe tema Unirii, a sărbătoririi în acest an a Centenarului sau eseuri religioase pe diferite teme şi „Atelier hand- made”- concurs de proiecte/miniproiecte pe tema Unirii sau teme religioase.

După finalizarea lucrărilor fiecare participant şi-a prezentat lucrarea şi mesajul pe care a vrut să-l transmită prin aceasta. Copiii s-au implicat în mod deosebit în realizarea proiectelor, au dat dovadă de sensibilitate şi creativitate.

Prima zi a festivalului s-a încheiat printr-o excursie la Mănăstirea Recea. În data de 19. 07. 2018 evenimentul a continuat la Biserica Sfânta Treime din Târnăveni, unde a avut loc o slujbă de binecuvântare. Lucrările realizate din suflet pentru suflete au fost aranjate într-o expoziţie în biserică pentru a putea fi vizualizate. Activităţile s-au încheiat prin peremierea copiilor şi a îndrumătorilor acestora.

Festivalul a fost organizat la iniţiativa parintelui paroh Iernuţan Ioan Alin şi a fost o reuşită! Copiii şi îndrumătorii lor şi-au exprimat dorinţa de a continua acest frumos şi educativ eveniment şi în anii următori!

Comentează cu Facebook