Primăria vrea răgaz 3 ani pentru mutarea aerodromului

aerodromPotrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, Primăria Tîrgu-Mureș cere încă trei ani răgaz pentru mutarea aerodromului pentru ca pe acel loc să fie construit un parc tehnologic. Totul a pornit de la intenția mai veche a primarului Dorin Florea de a intra în proprietate pe terenul aerodromului, care s-a concretizat în 2011 cu o hotărâre de Guvern prin care Primăria urma să primească dreptul de proprietate, dar numai cu condiția ca în doi ani de zile să construiască un nou aerodrom la standarde europene. Acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent, în ultimii doi ani purtându-se doar un dialog surd între municipalitate și conducerea Aeroclubului României.

Acum, pe ordinea de zi a ședinței ordinare CL din luna februarie, apare un proiect de modificare a hotărârii inițiale de CL, prin care se accepta construcția aerodromului în termen de doi ani. Articolul 2 al acelei hotărâri va fi modificat, iar noua formă va fi: „Consiliul local municipal Tîrgu Mureş va transmite, conform legii şi în baza unui protocol de predare-primire în domeniul public al statului şi în administrarea Aeroclubului României, un aerodrom certificat cu un teren aferent strict necesar funcţionării acestuia, conform standardelor europene din domeniu pentru operarea în siguranţă a aeronavelor civile, în maxim 5 ani de la data intrării în vigoare a H.G. nr. 439/2011”. Așadar, după primii doi ani scurși, Primăria încearcă acum să obțină un nou termen de trei ani, până la care să reușească să construiască un aerodrom. Proiectul urmează să fie supus votului în plenul CL.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. M-am saturat de aburelile de la primarie,sper ca peste 3 ani sa ne conduca altcineva,m-am saturat de pus bancute si asfaltat,iar locuri de munca in orasul asta nu se aduce si tot ce e bun pleaca la Cluj sau se muta la Cluj!M-am saturat….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.