Primărie vs. Min. Mediului 1-0

primarie targu muresÎn disputa dintre Primăria Tîrgu-Mureș și Ministerul Mediului pentru pădurea de la Platoul Cornești, Primăria a avut câștig de cauză. După ce Ministerul a trecut pădurea în rețeaua rețelelor protejate Natura 2000, Primăria a intentat proces, iar acum Curtea de Apel Tîrgu-Mureș i-a dat câștig de cauză. Într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei, se mai precizează:

Primăria municipiului Tîrgu – Mureş a câştigat la Curtea de Apel Tîrgu – Mureş procesul intentat Ministerului Mediului şi Pădurilor împotriva Ordinului de ministru nr. 2386/29.09.2011, privind Instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanţă comunitară ca parte integrantă a reţelei ecologice europene NATURA 2000 în România.

Acesta prevedea la poziţia 323 din anexa la Ordin, înscrierea pădurii Tîrgu – Mureş în aria naturală protejată. Este vorba despre suprafaţa de pădure unde municipalitatea avea în plan construirea drumului de legătură Tudor – Spital, proiect depus anterior, la acelaşi minister, pentru avizare.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.