Programul activităților organizate în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii la Sighişoara

Municipiul Sighișoara, în colaborare cu Poliția Municipiului Sighișoara, s-a alăturat inițiativei orașelor europene, marcând Săptămâna Europeană a Mobilității prin organizarea de activități care promovează soluțiile de mobilitate partajată și încurajează alegerea mijloacelor de transport alternative pentru a proteja mediul și pentru a reduce numărul accidentelor rutiere.
Activitățile organizate în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității se vor desfășura după următorul program:
 18,19,20 septembrie 2018 – Sala Polivalentă Radu Voina, ora 14.00
Campionat amical de fotbal între instituțiile sighișorene, “Cupa Mobilității”
 19 septembrie 2018 – Sala Sander, ora 11.00
Prezentare PowerPoint: “Alternative la utilizarea autoturismelor poluante”
Campanie de informare: „Să prețuim viața!” – Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere
 22 septembrie 2018 – Strada Griviței, între orele 9.00 și 12.00
Ziua Europeană fără Mașini:
• Activități dedicate mobilității ce vor consta în: alergări, plimbări cu bicicleta, tricicleta, trotineta, role, skateboard, desene pe astfalt, ș.a.
• Campanie de informare
Pentru a marca Ziua Europeană fără Mașini, în data de 22 septembrie 2018, între orele 08.00 și 13.00, circulația auto va fi închisă pe strada Griviței.
Facem apel la conștiința civică a sighișorenilor care doresc să se implice în reușita acestei acțiuni, propunându-le ca, în data de 22 septembrie – Ziua Europeană fără Mașini, să lase autoturismele în garaj și să folosească bicicleta, transportul în comun sau pur și simplu să circule pe jos.
Tema din acest an „Combină și deplasează-te!”, are ca scop implicarea autorităților publice locale în organizarea de activități destinate creșterii gradului de conștientizare cu privire la soluțiile de mobilitate partajată și beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante în mediul urban.

Comentează cu Facebook