Proteste la Târgu Mureș

Aproximativ 300 de persoane au participat, duminică seara, la un protest în fața Instituției Prefectului — Județul Mureș, împotriva depunerii în Parlament a proiectului de modificare a Legilor Justiției.

“Proiectul de modificare a Legilor justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen. Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea președintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă”, au susținut organizatorii manifestației de la Târgu Mureș.

Ei au afirmat că magistrați, președintele, Comisia Europeană s-au poziționat împotriva acestor legi.

“Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția. Senatorii juriști au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnați penal să ocupe funcția de președinte al țării. Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaș, condamnat penal, poate decide soarta românilor și îi va reprezenta pe aceștia”, au mai spus aceștia.

Protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale și împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, arătând că aceeași formațiune politică a reactivat Ordonanța 13, “dar vopsită pe la încheieturi și numită lege”.

Protestul de la Târgu Mureș a durat mai bine de două ore.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.