Proteste, peste proteste! Și CNSLR Frăția, Federația Columna şi Sindicatul ABA Mureșul au început strângerile de semnături pentru Greva Generală

După cum anunțam și ieri, se anunță proteste în țară. Tot mai mulți oameni sunt nemulțumiți și tot mai multe sindicate încep demersurile legale pentru organizarea de greve. Medicii de familie au pichetat joi Prefectura Mureş, fiind nemulţumiţi de „subfinanţarea cronică a asistenţei medicale primare din România şi de imposibilitatea de practică optimă a medicinei de familie”, iar duminică se anunță proteste în toată țara.

Sub denumirea „Tîrgu Mureş-Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”, duminică mureșenii sunt chemați în fața Prefecturii judeţului Mureş din cauza raportului negativ dat luni de senatorii juriști unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării și proiectului de modificare a Legilor Justiţiei care a ajuns în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen.

 

CNSLR FRĂȚIA, FEDERAȚIA COLUMNA şi Sindicatul ABA Mureșul strâng semnături pentru grevă

 

Ieri, 2 noiembrie, CNSLR FRĂȚIA, FEDERAȚIA COLUMNA şi Sindicatul Mureșul au lansat un apel către toți colegii care lucrează în domeniul gospodăririi apelor inițiind  campania de strângere de semnături pentru declanşarea Grevei generale în România, pentru toți angajații, indiferent că lucrează în mediul privat sau la stat.

Se strâng semnăturile necesare, conform legii pentru ca această grevă să poată fi declanşată.

 

„Semnați pentru demnitatea de om, de angajat muncitor cinstit! Semnați dragi colegi din ape pentru pâinea zilei de mâine! Împreună putem fi puternici!”

 

 

Este nevoie de 500 000 de semnături de la angajații din toată România, membri de sindicat sau nu, de la stat sau din mediul privat. Iată ce spun organizatorii:

„Noi, cei de la SMAR, vă rugăm pe toți angajații din domeniul gospodăririi apelor să semnați alături de noi listele de susținere pentru declanşarea grevei generale, inclusiv in Apele Române. Greva generală are ca scop şi obținerea drepturilor noastre salariale mărite, funcție de vechime şi studii şi neplata de către noi, angajații din ape, a dărilor către stat pentru angajatori, fapt care şi nouă ne va diminua veniturile viitoare. Stimați colegi, a venit vremea să ni se audă vocea, după ani de tăcere şi suportare a umilințelor şi batjocorii angajatorilor! Haideți să arătăm că cei din ape sunt uniți şi au curaj! Că suntem cetățeni demni, mândri şi profesionişti! Putem opri abuzurile şi nedreptățile, putem arăta că angajatorii sau guvernanții nu ne pot iarăşi tăia veniturile, arătându-ne forța noastră! Puterea! Semnând listele pentru declanşarea Grevei generale putem arăta că suntem solidari cu România muncitoare, că ne pasă de cum suntem tratați, că ne pasă de cum suntem ca oameni priviți, că ne pasă de cum ieşim in lume, intre oameni, intre semenii noştri. In fața copiilor noştri trebuie să arătăm că ne pasă, că suntem vii! Noi nu suntem laşi, noi ştim de ani de zile drepturile care ne-au fost incălcate, acum putem spune cine a făcut acest lucru! Vrem grevă generală pentru că ne umilesc şi batjocoresc guvernanții? Vrem să fim respectați şi ascultați, noi cei din ape, prima dată după foarte mulți ani? Vrem să fim auziți? Acum e un moment esențial să dovedim că vrem ca aceste abuzuri şi nedreptăți, de care ani de zile am vorbit numai in şoaptă, să fie ştiute! Să fie auzite! Jos abuzurile! Semnați listele pentru declanşarea Grevei generale!”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Mai terminati odata cu Sindicatul Muresul. 30 de membri in frunte cu un traseist politic nu reprezinta mai nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.