Raportul primarului – Oglindă a oraşului Luduş (I)

Foto: Ioan Cristian Moldovan

 

 

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului local Luduş din luna februarie, Ioan Cristian Moldovan primar al oraşului la a doua legislatură, a prezentat un cuprinzător Raport privind starea economică, socială şi de mediu a oraşului pe anul 2017.

În cele 65 de pagini, Cristian Moldovan spune că „Raportul Primarului reprezintă analiza clară, obiectivă şi transparentă a activităţii administraţiei publice locale luduşene, adică a modalităţii de cheltuire a banilor publici ţinând cont de priorităţile şi necesităţile oraşului”.

 

Proiecte continuate

 

Este evident faptul că, la fel ca întreaga societate, şi oraşul Luduş este angrenat într-un proces de dezvoltare continuă, într-o permanentă căutare a celor mai eficiente soluţii pentru creşterea confortului urban al locuitorilor. În acest scop „în anul 2017, cu fonduri de la bugetul local am continuat proiecte demarate anterior şi am iniţiat derularea altelor noi, de interes major pentru viaţa comunităţii noastre”, spune Cristian Moldovan. În acest context au fost reabilitate acoperişurile Căminelor Culturale din cartierele Gheja şi Roşiori, s-a modernizat strada 1 Mai, s-au reabilitat trotuarele din cartierul Luduş-Est, parcările de pe strada Garofiţei şi Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi s-a realizat  canalizarea pluvială  pe străzile Dobrogei, Salcâmilor, Viorelelor, Castanilor şi Nouă. Toate acestea cu fonduri de la bugetul local.

La capitolul „fonduri europene” a fost semnat un contract de finanţare nerambursabilă de opt milioane de lei pentru modernizarea Parcului Tineretului.

În acelaşi timp s-au întocmit documentaţii pentru depunerea proiectelor europene: Creşterea eficienţei energetice în clădiri rezidenţiale; Modernizare, extindere şi dotare a Şcolii Gimnaziale „Ioan Vlăduţiu”; Modernizare şi eficientizare a iluminatului public; Construcţia unei creşe; Modernizarea Liceului Tehnologic.

Din fonduri guvernamentale se finanţează modernizarea străzilor Mureşului şi Crângului, contract inclus în Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

În scurt timp, încep lucrările de execuţie a proiectului. Cristian Moldovan spune că pe lângă aceste proiecte care privesc infrastructura, Executivul primăriei s-a preocupat şi de calitatea serviciilor, ordinea şi siguranţa publică, asistenţa socială, cultură, educaţie şi sănătate, capitole pe care le vom trata într-un mic serial pe parcursul următoarelor săptămâni.

 

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook