Realizări şi perspective în domeniul pedagogiei muzeale în muzeele cu specific de ştiinţe ale naturii din România

afis_curcubeu
Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează, în perioada 2 – 4 noiembrie 2016, ediția a V-a a Conferinței naționale de pedagogie muzeală „Realizări şi perspective în domeniul pedagogiei muzeale în muzeele cu specific de ştiinţe ale naturii din România”.
Deschiderea oficială va avea loc la Sala Oglinzilor din Palatul Culturii din Târgu-Mureș, cu începere din data de 3 noiembrie 2016, de la orele 11,00.
L a conferință vor fi prezentate programe și proiecte educaţionale, având la bază promovarea patrimoniului cultural, dedicate publicului larg, care s-au dovedit a fi de succes în anul 2016.

Sunt invitați cercetători științifici și muzeografi de la instituții muzeale din România: Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București, Muzeul Național Peleș Sinaia, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea, Muzeul Județean Teleorman din Alexandria, Complexul Muzeal de Știinţele Naturii „Ion Borcea” din Bacău, Muzeul Olteniei Craiova,
Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” din Galați, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești – inclusiv Secția Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, Muzeul Județean Mureș – Secția de Etnografie și Artă Populară, precum și cadre didactice de la: Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș, Școala Gimnazială Șincai, Grădinița cu Program Prelungit „Paradisul Copilăriei” din Târgu-Mureș, Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 din Târgu-Mureş.
Comunicările prezentate vor fi publicate ulterior în revista de pedagogie muzeală a Muzeului Județean Mureș, Pedagogie muzeală, Științele Naturii V, din anul 2017.
În cadrul manifestării, va fi lansată revista de pedagogie muzeală a Muzeului Județean Mureș, Pedagogie muzeală, Științele Naturii IV. Volumul va fi prezentat de către domnul director al Muzeului Județean Mureș, Soós Zoltán și de către domnul prof. dr. Hadrian-Vasile Conțiu de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș.
Tot în cadrul acestei manifestări, va fi vernisată expoziția temporară „Curcubeul naturii”, în care vor fi expuse piese muzeale din colecțiile Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș, colorate în culorile curcubeului.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.