Reconstrucție mamară bilaterală după afecţiune oncologică efectuată la Tîrgu-Mureș

O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chiururgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructiva a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Dr. Senin NEGOVAN, din care a făcut parte şi Dr. Rareş Georgescu, medic primar chirurgie generală din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie III a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, au efectuat în cursul zilei de marţi, 5 decembrie 2017, o mastectomie bilaterală şi reconstrucţie mamară bilaterală cu implanturi, în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare.

Intervenţia, care a durat aproximativ cinci ore, a fost realizată unei paciente de 36 de ani din judeţul Mureş, bolnavă de cancer mamar.

Procedurile au fost realizate gratuit în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, inclusiv implanturile mamare necesare pentru reconstrucţie.

Reconstrucția mamara postmastectomie îmbunătăţeste imaginea şi încrederea în sine, precum şi calitatea vieţii femeilor care au trecut printr-o operaţie pentru cancer mamar.

Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucţie mamară în cadrul acestui program, trebuie să existe o evaluare oncologică de etapă, care să avizeze explicit posibilitatea de reconstrucţie mamară, imediată sau secundară.

În anul 2017, 6 paciente au beneficiat de implanturi mamare în cadrul Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş este inclus în Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare din luna august a anului 2014.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.