Redescoperirea frumuseţii lucrurilor mărunte, oferită de Cercetaşii României la Festivalul Luminii
Redescoperirea frumuseţii lucrurilor mărunte, oferită de Cercetaşii României la Festivalul Luminii

Redescoperirea frumuseţii lucrurilor mărunte, oferită de Cercetaşii României la Festivalul Luminii

Filiala Târgu Mureş a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României a anunţat, miercuri, organizarea celei de-a 11-a ediţii a Festivalului Luminii, în data de 11 mai, prin care doresc să ajute comunitatea locală să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte şi fericirea care se află în ele.

„Pe 11 mai 2024 va avea loc cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Luminii la Târgu Mureş, în cetatea din Târgu Mureş, eveniment organizat în toată ţara de către membri filialelor Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României (…) Festivalul Luminii este evenimentul prin care noi, cercetaşii, ajutăm comunitatea târgumureşeană să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte din jurul nostru care ne fac fericiţi. Cu fiecare ediţie creăm un spaţiu perfect pentru deconectare de la haosul cotidian şi de conectare la momentul prezent alături de cei dragi. Nu doar atât, dar şi facilităm ateliere, oferim şansa talentelor locale să se remarce pe scenă sau prin expoziţii de artă şi antrenăm spiritul civic al tuturor voluntarilor care ne sprijină, fie ei cercetaşi sau voluntari externi”, a arătat coordonatorul Festivalul Luminii 2024, Anca-Ana Sâmpetrean, într-un comunicat de presă.

Activităţile vor fi prezente prin intermediul atelierelor, momentelor artistice şi a Cetăţii Târgu Mureş, care va fi iluminată cu mii de gulguţe.

Între atelierele care pot fi accesate, au arătat Cercetaşii României, se regăsesc: „Fă-ţi propria gulguţă”, „Desen cu Henna”, „Blind date with a book”, „Laşi un secret, iei un secret”, „Atelier handmade”, „Împletituri şi pictură pe faţă”, la care se adaugă board games şi jocuri cercetăşeşti şi un treasure hunt.

Cercetaşii au lansat, miercuri, şi un apel către artiştii locali dornici să-şi facă cunoscută munca şi talentul în faţa comunităţii locale în cadrul Festivalului Luminii, la care aceştia pot răspunde până în data de 19 aprilie.

Pe lângă artiştii din festival, cercetaşii au precizat că vor avea şi propriile stand-uri, cum ar fi: „Chităreală”, „Muzică pe vinil”, „Stand-up şi Improvizaţii” şi jonglerii cu foc.

„Proiectul a început la Cluj-Napoca sub numele ‘Seara viselor împlinite’ ce a avut scopul de a crea un mediu de relaxare în plina agitaţie a Clujului. Ideea a prins şi s-a extins la nivel naţional, astfel a ajuns şi la Târgu Mureş, doi ani mai târziu”, a precizat preşedinte Filialei Târgu Mureş a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, Laurenţiu Pop.

Ca un preambul la Festivalul Luminii, cercetaşii au arătat că organizează, joi, Cercul de Donatori Mureş, la care invită comunitatea să se ralieze.

„Anul acesta, mai exact mâine, 11 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la MultInvest Business Centre II de pe str. Gheorghe Doja, nr. 64-68, etaj 6, cercetaşii oraşului nostru vor fi prezenţi la Cercul de Donatori Mureş, unde vă invită să vă folosiţi de deviza lor, ‘Gata Oricând’, şi să îi ajutaţi ca şi anul acesta să poată oferi comunităţii o oportunitate să se deconecteze de la haosul cotidian şi să se conecteze la momentul prezent prin intermediul activităţilor regăsite în festival. Pentru cei care nu pot ajunge fizic la eveniment, există posibilitatea de a dona online, pe site-ul Fundaţiei Comunitare Mureş”, au mai arătat reprezentanţii Filialei Târgu Mureş a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României. AGERPRES