Reghina Fărcaş: muncă, documentare şi seriozitate

reghina farcasReghina Fărcaş este de mulţi ani directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş. Care este secretul dânsei referitor la reuşita în carieră? ,,Să ştii ce vrei, să ai întotdeauna stabilit drumul pe care vrei să mergi, să munceşti, să te aştepţi la greutăţi, dar să găseşti modalităţi să le învingi prin profesionalism. Totdeauna să ai replici pe domeniu, să poţi să argumentezi orice obstacol ar apărea în calea ta, să fii pregătit cu argumente profesionale. Să ştii să te documentezi tot timpul. În domeniul în care activezi trebuie să te pregăteşti permanent, să munceşti şi astfel să cunoşti domeniul de activitate cât mai bine. Orice domeniu este foarte vast, niciodată nu reuşeşti să cunoşti totul, cu cât studiezi mai mult, cu atât îţi dai seama că ai lipsuri într-un segment sau altul…

De asemenea, trebuie să fii responsabil, să fii corect, să te cunoşti foarte bine. Contează foarte mult educaţia pe care ai primit-o şi valorile la care ţi, felul cum te formezi în şcoală, ce model îţi alegi…”, a spus Reghina Fărcaş. Referitor la dificultatea femeilor de a se impune într-o lume dominată adesea de bărbaţi, Reghina Fărcaş consideră că nu mai este o greutate ,,să te impui în faţa bărbaţilor pentru că femeile au multe drepturi. De multe ori, poate, răutăţile femeilor sunt mai accentuate. Lupta nu se dă între femei şi bărbaţi, ci sunt alţi factori care acţionează şi care pot îngreuna parcursul în carieră. Sunt factori interni şi factori externi, dar trebuie să găseşti soluţii de rezolvare, pentru că orice problemă are o soluţie”.

În final, directorul AJOFM Mureş, Reghina Fărcaş a menţionat că viaţa de familie se poate împăca cu cariera atâta timp cât se ajunge la un echilibru: ,,Trebuie să ştii să asiguri un echilibru între muncă şi familie, să ştii cât trebuie să duci acasă de la muncă şi cât trebuie să aduci de-acasă la muncă. Să ştii să faci delimitarea…”

Titi Dălălău

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.