„Reghinul are și altceva decât mașini, are BICICLIȘTI”

Folosirea regulată a bicicletei în scop utilitar și recreativ este parte a unui stil de viață sănătos și a soluţiei la problemele de mobilitate urbană, fiind un vehicul ecologic, eficient energetic, suficient de comod şi rapid, care ocupă puțin spațiu, nu face zgomot, nu emite noxe şi are efect benefic asupra sănătății celor care îl folosesc frecvent.

Marșul bicicliștilor

În 22 aprilie, Fondul Comunitar Reghin organizează – Marșul bicicliștilor Critical Mass – prin care dorește sensibilizarea bicicliștilor asupra respectării legilor circulației pe două roți (în special legat de vizibilitatea bicicliștilor), a cetăţenilor și autorităților din Reghin cu privire la importanţa mobilităţii urbane sustenabile, protecţiei mediului, a folosirii mijloacelor de transport alternative și evitarea accidentelor rutiere.
,,Conform statisticilor de la Serviciul Rutier Mureș în perioada 2010- 2015 accidentele în care au fost implicați bicicliști au crescut treptat de la an la an, de la 9 la 40. În ultimii ani, impactul acestor evenimente a fost unul negativ – numărul acestor tipuri de accidente crescând în 2015 de 4,44 ori (de la 9 la 40) față de anul 2010. Reghinul are și altceva decât mașini, are BICICLIȘTI. Ei nu fac gălăgie, nu aglomerează străzile, nu poluează. Orașul trebuie să ne vadă și autoritățile trebuie să ne asculte cererile legate de infrastructura dedicată mersului în siguranță cu bicicleta”, a declarat organizatorul evenimentului Cristian Man, coordonator Fondul Comunitar Reghin.
Organizatorii ne invită sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 14:00, cu mic cu mare, în centrul orașului, în fața Primăriei. Ei ne propun activități legate de legislația rutieră care privește bicicliștii, sperând la creșterea numărului de persoane care vor alege ca mijloc de transport în deplasările lor zilnice bicicleta, contribuind astfel la creșterea calității mediului urban prin reducerea poluării aerului și fonice. Ne vor învăța lucruri practice despre cum să circulăm în siguranță, prin trafic, pe bicicletă. Se vor distribui fluturași despre echiparea bicicletelor cu elementele obligatorii. Ne asigură că vor exista activități special pentru bicicliștii „junior” și invită părinții să își aducă copiii la acest eveniment.
,,Cu această ocazie, mai dorim să atragem atenția asupra celor mai frecvente 10 cauze de accidente în care sunt implicați bicicliști. Pe lângă aceste informații o să mai împărtășim, cu voi, 20 motive PENTRU mersul pe bicicletă și beneficiile mersului cu bicicleta”, ne transmite Cristian Man.

Traseul propus pentru eveniment:

Pornire: P-ța Petru Maior – str. Mihai Viteazu – str. Bujorului – Str. Apalinei – Sens giratoriu LIDL – Str. Iernuțeni – Sens giratoriu Mol – str. Râului – Sens giratoriu str. Sării – str. Sării – Bdl. Unirii – Sens giratoriu Lukoil – str. Pandurilor.
Sosire: Parcul Central Reghin.

Imola GRAMA

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.