Reprezentant Azomureş: Trenul deraiat la Ditrău este încărcat cu îngrăşăminte complexe, fără grad de risc

tren

Purtătorul de cuvânt al companiei Azomureş, Ovidiu Maior, a precizat, pentru AGERPRES, că trenul marfar care a deraiat joi la Ditrău, în judeţul Harghita, este încărcat cu îngrăşăminte complexe, fără grad de risc la transport, nu cu azotat de amoniu, aşa cum au comunicat autorităţile.

Acesta a precizat că trenul a plecat în cursul dimineţii de la firma Azomureş din Târgu Mureş şi se îndrepta către Constanţa, iar conţinutul transportului a fost comunicat în mod normal CFR-ului.

‘A plecat de la noi, dar nu este vorba de azotat de amoniu, ci de îngrăşăminte complexe, care nu sunt în clasă de risc pentru transport. În mod normal, fiecare vagon trebuie să aibă un marcaj specific, de la noi ştim că au plecat în regulă. Fiecare tren este comunicat către CFR şi se ştie ce se transportă’, a afirmat Ovidiu Maior.

Acesta a mai spus că este posibil ca pe unele vagoane să fie stickere deteriorate de pe transporturi mai vechi, dar întotdeauna CFR este informat în legătură cu ceea ce conţine transportul.

Şeful Centrului Operaţional ISU Harghita, col. Ovidiu Dudu, a declarat pentru AGERPRES că din ceea ce a comunicat CFR, dar şi din inscripţionările de pe vagoane, a reieşit că ar fi vorba de azotat de amoniu.

‘După inscripţionările care sunt pe vagoane şi ceea ce ne-a comunicat şi CFR, este azotat de amoniu, plecat de la Târgu Mureş, care mergea la Constanţa. Aceasta este informaţia care a venit la noi de la CFR’, a declarat colonelul Ovidiu Dudu.

Acesta a mai precizat că circulaţia feroviară în zonă a fost reluată, după ce marfarul a fost tras pe o linie secundară. De asemenea, cele patru vagoane deraiate, dar care nu s-au răsturnat, urmează să fie repuse pe şine.

O comisie de la CFR investighează cauzele care au dus la producerea accidentului.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.