Restaurantul Privo cu chef Raul Kiss reprezinta România la Goût de France

Acesta este al cincilea an consecutiv când România participă la eveniment, toate restaurantele înscrise urmând să ofere clienţilor, pe 21 martie, meniuri care au vocaţia de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă şi de a pune în valoare stilul de viaţă francez, au arătat organizatorii.

România este reprezentată de 26 de restaurante din întreaga ţară la cel mai mare dineu franţuzesc din lume, Goût de France/ Good France, o manifestare gastronomică ce are loc joi şi la care participă peste 5.000 de restaurante din 150 de ţări.

În 2019, manifestarea Goût de France/ Good France are un număr triplu de restaurante participante din România, faţă de cel de anul trecut.

Tema acestui an este Provence, iar participanţii au fost invitaţi să gândească meniuri care să includă subiectul propus de campania Goût de France pentru ziua de 21 martie.

Între cele 17 restaurante din Bucureşti participante se numără 18Lounge (chef George Catana), Bistro Matrioska (chef Ştefan Burlacu), Barbizon Steak House (chef Alexandru Grama), Frank Bistro & Dessert Bar (chef Adrian Dragoş), Gargantua d’oro (chef Lucian Horotan), L’atelier de Samuel le Torrielec (chef Samuel le Torrielec), La Samuelle (chef Sami Corodianu), Le Bistrot Français (chef Sorin Miftode), L’estaminet (chef Dana Biscoveanu), Library (chef Ionela Constantin), MÀ Bistro (chef Toni Godeanu), Naan Project (chef Marian Pierşinaru), Restaurant Ibis Palatul Parlamentului (chef Marian Manta), Savart (Manuela Paraschivescu), The Artist Restaurant (chef Paul Oppenkamp), Winestone (chef Mona Vasile), Winestone Victoriei 37 (Dumitru Bucşă).

Li se adaugă două restaurante din Cluj, Atelier de Cuisine (chef Vincent Lointier) şi Bujole (chef Norbert Szabou), două din Timişoara, Caruso (chef Mio Resande), Grill to chill (chef Daniel Grosu), unul din Oradea, MEATic (chef Adrian Hădean), unul din Sibiu, La table (chef Adrian Opriş), unul din Constanţa, Restaurant Ibis Constanţa (chef Ismail Chiptur), unul din Târgu-Mureş, Privo (chef Raul Kiss), şi unul din Valea Doftanei, Atra Doftana (chef Alexandru Dumitru).

Comentează cu Facebook