S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu

Tradiționalul Târg de Crăciun de la Sibiu s-a deschis oficial în vneri seară, cu aprinderea iluminatului festiv. Cupola de lumini amplasată deasupra căbănuțelor și bradul de Crăciun s-au luminat în tandem, la ora 19:00.

Câteva mii de sibieni și turiști deopotrivă s-au reunit în vineri seară în Piața Mare, pentru a celebra deschiderea celei de-a 11-a ediții a Târgului de Crăciun. Aprinderea luminilor a fost oficiată de Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, iar seara festivă a oferit publicului, imediat după, un concert susținut de naistul Radu Nechifor și Paula Seling.

DSC_9879

 

 

DSC_9781

Nici vizitatorii de prin țară nu au fost dezamăgiți de târg. Studenți și turiști au venit pentru câteva momente la deschidere, să dea o tură de Piața Mare.

 

DSC_9837

Anul acesta, vizitatorii se vor putea bucura și de acces la patinoarul care se redeschide în centrul orașului după patru ani de absență. Potrivit organizatorilor, accesul la patinoar va costa 10 lei de persoană. Cei care vor avea nevoie și de patine, vor plăti o taxă suplimentară de 10 lei, iar începătorii vor putea închiria mici figurine ajutătoare în formă de pinguin cu aceeași sumă. Patinoarul va fi deschis zilnic între orele 10:00 – 22:00.

DSC_9755

Cu două ore înainte de deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, au fost aprinse și luminile prin oraș. Piața Mică, Podul Minciunilor și clădirile din jur, dar și Bulevardul Nicolae Bălcescu au fost luminate în culori festive.

lumini sarbatori craciun sibiu (2)lumini sarbatori craciun sibiu (6)

Târgul va fi deschis în Piața Mare până pe 3 ianuarie 2019.

 

Sursa: Turnul Sfatului

Comentează cu Facebook